Zet video’s van anderen uit op het eind van jouw video

 

 

 

YouTube is een uitstekend platform om video’s te “hosten”. Maar…

Stel je hebt een video op je website staan. Maar de plek waar je video oorspronkelijk staat is YouTube. Goed voor je vindbaarheid. En slim omdat je niet wil dat je video’s direct op je bandbreedte drukken bij je site-provider. Je hebt die video dus “ingesloten” op je site. Check eens wat er gebeurt als de video is afgelopen.

Krijg jij allemaal video’s van anderen op het eind?

Het kan zomaar zo zijn dat als jouw video is afgelopen er allemaal plaatjes (thumbnails) van andere video’s te zien zijn. Video’s die niet van jou zijn. Dat wil je natuurlijk niet. Je geeft de bezoeker van jouw site (en kijker van je video) weer meteen de mogelijkheid weg te zappen. Hup, naar iemand anders. En het is jouw site nota bene!

Bottum line is dat je de code verandert die je in je site geplakt hebt.

Dit is simpel op te lossen. Je hebt in het tekstgedeeltje van je site, op de pagina waar de betreffende video staat, een code geplakt. Of laten plakken misschien. Die code moet aangepast worden. Het gaat om het stukje voor “related video’s” en meestal staat die standaard op “aan”. Met andere woorden: er komen inderdaad andersmans video’s tevoorschijn op het eind.

Hoe kun je dat aanpassen?

Er zijn meerdere manieren. En je hoeft er niet technisch voor onderlegd te zijn. Bekijk de twee manieren die ik toon in bovenstaande video. De ene werkt via YouTube en de andere via de site Tools4noobs. Kwestie van vinkjes aanpassen en je krijgt de nieuwe code. Die plak je op je site, je vervangt de oude video-code. Dat is alles.

Heb jij andere manieren hoe je hiermee omgaat? Deel het in het commentaarveld! Dank je wel daarvoor!

Hartelijke groet,

HandTed

PS: …delen van dit artikel mag natuurlijk ook-;)

17 antwoorden
 1. Henk van der Wijk
  Henk van der Wijk zegt:

  Simpel…maar je moet het wel even weten. Bedankt Ted!

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Graag gedaan Henk! Ja, sommmige dingen zijn simpel, maar je moet ze net effe weten inderdaad.

 2. Eric Dieperink
  Eric Dieperink zegt:

  Ik ben van mening dat je YouTube helemaal links moet laten liggen als Marketeer! Ik zweer bij Amazon S3! Geen gezeik met streamen en supersnel! En juist die snelheid met streamen is zo belangrijk!

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Dank Eric voor je reactie. AmazonS3 is ook een optie (ooit gebruikt maar ik gebruik nu liever Vimeo), streaming bij YouTube heb ik nooit last van ondervonden. Ik gebruik YouTube en Vimeo.

 3. Marga van Holsteijn
  Marga van Holsteijn zegt:

  Hoi Ted, dit was precies wat ik nodig had! Maar………werkt het niet bij Prezi? In ieder geval lukt het mij niet. Ik heb precies gedaan wat je in de video uitlegt (inderdaad makkelijk dacht ik) Bij de ene manier geeft Prezi aan dat het een verkeerd url is. Op de tools4noobs manier pakt Prezi hem niet. Heb jij een idee?

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Hallo Marga, het werkt alleen bij video’s die op YouTube gehost zijn (geupload) en op (bijvoorbeeld) je website “ingesloten” (embed). Als jij een video maakt via/met Prezi en die upload naar YouTube en op je website plaatst, moet ’t werken. Had je dat geprobeerd? Hartelijke groet, Ted

   • Marga van Holsteijn
    Marga van Holsteijn zegt:

    Dank je wel voor je reactie. Ik was niet helemaal duidelijk, merk ik. Het gaat om het volgende: voor een onlinecursus hebben Delia van Tilburg en ik een aantal prezi’s gemaakt. In die prezi’s willen we youtubefilmpjes van ANDEREN plaatsen. Dus de video’s komen niet op de website, maar in de prezi. Kun je die blokjes aan het eind van de video alleen weghalen bij je eigen video of ook bij die van anderen?

    • Ted Daamen
     Ted Daamen zegt:

     Hallo Marga, als de “embed aanpassing niet werkt” (ook andermans videos hebben een “insluit/embed” code): in dat geval klinkt het voor mij het gemakkelijkst om de video te downloaden en als bestand in Prezi te brengen (ik werk zelf niet met Prezi). Downloaden kan bijv via Youtubedownload.nl. En naamsvermelding orginele makers tonen (is het een gratis online training?). Groetjes, Ted

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   He Claudia, bedoel je deze vlog video? Je kan rechtsonder klikken of op YouTube logo en dan kan ie groot-;).

 4. Frank Odding
  Frank Odding zegt:

  Klopt het dat na het uitzetten van het bedoelde vinkje het filmpje op Youtube wel gewoon vervolgd wordt door andere filmpjes?

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Klopt Frank, zie mijn vorige reply (gaat hier enkel om je website video die je vanuit YouTube “embed”).

 5. Frank Odding
  Frank Odding zegt:

  Klopt het dat de door jou beschreven werkwijze geen invloed heeft op het filmpje op Youtube zelf? Bij mij blijven andere filmpjes zichtbaar namelijk. OP mijn website weet ik nog niet, dat moet mijn webmaster nog verwerken.

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Hoi Frank, het gaat hier om de video vanuit YouTube “geembed” op je website. Dus niet IN YouTube kanaal zelf, waar andere suggesties naar boven komen. Die ontstaan ook mede op basis van jouw YouTube “gedrag” (wat je daar bekijkt).

 6. Louise Smit
  Louise Smit zegt:

  Hoi Ted, hier was ik naar op zoek. Dank je wel.
  Klopt het dat je de video als je deze eenmaal hebt bewerkt en geplaatst deze niet kan vergroten?

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Hoi Louise, fijn dat artikel/video je geholpen heeft. Een video vergroten? Die begrijp ik niet helemaal, wat is je wens precies? Je kan als kijker op “full screen” klikken, dan wordt de video vergroot weergegeven. De grootte van de “kleinere” versie hangt af van de manier waarop je die “embed” (insluit) op bijv je website. Soms kun je daar de grootte in de code ook nog van wijzigen. Hartelijke groet, Ted.

Reacties zijn gesloten.