Hoe vaak wil jij updates van jouw YouTube abonnementen?

Hoe vaak wil jij updates van jouw YouTube abonnementen?

Als je op YouTube interessante video’s vindt, kun je je abonneren op het kanaal van de publicist. Zo ben je altijd op de hoogte als er bijvoorbeeld een nieuwe video geupload wordt door diegene. YouTube geeft je daarvan “notifications”.

Naarmate je lidmaatschappen groeien (en afhankelijk hoe actief de kanalen zijn), lopen die meldingen dus ook op. Hoe houdt je zelf de regie zodat het behapbaar en overzichtelijk voor je blijft?

Zelf de regie

Het is heel eenvoudig. Want je krijgt niet standaard continu mails in je inbox van “kanaal X” heeft een nieuwe video geupload en “kanaal Y” heeft een nieuwe video geupload. Je kan dat zelf instellen.

Dat instellen kan je zelfs per kanaal waarop je geabonneerd bent instellen.

Algemene instelling: wijze van notificiations

Zelf kies ik eerst of ik “push” of “email” of “beide (push/email)” notifications wil ontvangen. Dat is de algemene instelling. Bekijk de video hierboven zodat je ziet waar deze zich bevindt.

Alleen push wil zeggen dat rechtsboven in je eigen YouTube scherm bij het klokje cijfertjes staan als er nieuws is. Mail betekent dat je ook per mail op de hoogte wordt gehouden. Via het G-mailadres dat gekoppeld is aan je YouTube kanaal.

Maar hiermee ontvang je “af en toe” notifications. YouTube bepaalt dat “af en toe” aan de hand van je kijkgedrag. Je wordt dan dus niet zondermeer over alle nieuwe video’s geinformeerd. Daarom is de instelling per kanaal prettig.

Instelling per kanaal: welke wel/niet?

Aanvullend kun je bij de lijst van de kanaal-abonnementen die je hebt lopen per kanaal aangeven of je van dat betreffende kanaal altijd een notificatie wilt ontvangen (zie video). De manier waarop heb je bij de algemene instellingen bepaalt.

Is dat bijvoorbeeld mail, dan ontvang je van al die kanalen waarvan jij wilt dat je altijd geïnformeerd wordt over de nieuwste uploads, een mail.

Zo maak je dus zelf een selectie van hetgeen je vooral interessant vindt.

Alternatief

Je kan natuurlijk kiezen voor zo weinig mogelijk notifications. En zelf actief naar je YouTube kanaal gaan en daar bekijken of er de laatste tijd nog nieuwe uploads bijgekomen zijn. Die staan gerubriceerd naar tijdsperiode: vandaag, gisteren, afgelopen week, afgelopen maand.

Maar dan moet je dus wel zelf naar je eigen YouTube kanaal gaan.

Ben je nog niet geabonneerd op mijn kanaal? Dan kun je dat hierboven doen. En je weet nu hoe je op de hoogte gehouden wilt worden van mijn updates-:)

Enjoy!

Ted

 

 

 

2 antwoorden
 1. Jeanette
  Jeanette zegt:

  Waardig en nuttig, zoals altijd. Wist ik maar paar dagen geleden dat je met deze video komt, dan had ik het zelf niet hoeven uitzoeken. 😉 Ik heb net mijn Youtube ‘opgeruimd’.

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   He Jeanette, dank voor je reactie! Tja…potdikkie, zul je net zien. Spreken we af dat je me paar dagen eerder mailt, okee? LOL;-)

Reacties zijn gesloten.