YouTube stopt….

YouTube stopt per 21 september…

Okee…dit klinkt ernstiger dan het is. Ik zal het iets specifieker maken. YouTube stopt met 1 bepaalde functie. Wel een prettige functie. Eentje die veel ondernemers (waaronder ikzelf) wel vaker gebruikte.

De YouTube editor

YouTube stopt met de YouTube editor. Dat wil zeggen: het kunnen bewerken van je video’s in YouTube. Dus nadat deze was geupload. Je kon zelfs video’s “mixen” met elkaar. Zo bleven reacties behouden en hoefde je niet altijd gelijk je oorspronkelijke videobestanden te hermonteren en opnieuw uploaden.

Oeps..je kende die functie niet? Dan heb je er ook geen last van dat YouTube hiermee stopt. Ik ben overigens dan wel heel benieuwd waar jij je video’s in bewerkt (of gaat bewerken)? Laat je het weten in het reactieveld hier beneden? Want ik denk dat een aantal andere ondernemers nu op zoek moeten naar een alternatief.

Alternatief

Alternatieven zijn er genoeg. Dat is ook één van de redenen waarom YouTube hiermee stopt. Er zijn zoveel videobewerkingsapps en videobewerkingssoftware bijgekomen de laatste jaren. Soms lijkt het wel alsof er elke week iets nieuws gelanceerd wordt. Mocht je dus tips hebben, laat het ons weten in het reactieveld.

Profiteer nog snel…

Als je je video’s in YouTube her en der nog wil tweeken op een simpele manier IN YouTube zelf, doe dit dan voor 21 september. Zekerheidshalve voor 20 september  want de berichten spreken elkaar een beetje tegen of het nu precies op 20 september of precies op 21 september is.

Enjoy!

Ted

 

 

 

18 antwoorden
 1. Tom
  Tom zegt:

  Hi Ted,

  Ik gebruik er 3. Camtasia (ik denk al zo’n 10 jaar) en ook steeds vaker Davinci Resolve (gratis en zeer uitgebreid… Dat is ook de moeilijkheid: hoe gebruik je het optimaal). Davinci is m.n. heel goed in monochromatica, oftewel greenscreen-stuff. En als laatste iMovie, maar dat beperkt zich eigenlijk tot het importeren van de video’s van een good’ol `handycam, waar ik niet rechtstreeks files kan importeren in bijv. Camtasia.

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Thanks Tom, tja… net als dat er geen ideaalcamera bestaat, ook geen ideaal software. Elk zijn voors en tegens.

 2. Jelske Hoogervorst
  Jelske Hoogervorst zegt:

  Ha Ted,

  Ik gebruik iMovie op mijn laptop. En heb ook handige tips van je geleerd in je iMovie cursus.

  groet,
  Jelske

 3. Rosanne Faber
  Rosanne Faber zegt:

  Ik gebruik Premiere Elements op desktop en ben video edit op Samsung s7 aan het uitproberen voor kleinere dingen. Ook imovie gebruikt op tablet maar daar had ik problemen met bestanden van andere bronnen en opslaan, werkt alleen goed als alles binnen apple en die ene ipad blijft.

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Dank Rosanne, wat gebruik je op je S7?

 4. Hannie
  Hannie zegt:

  Je moet me niet zo laten schrikken, hoor. Phew. Maar goed, iMovie heb ik om een of andere reden nooit kunnen snappen, dus ik gebruik Premiere Pro van Adobe. Erg fijn programma.

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Sorry?, dank voor je reactie!

 5. Ilse
  Ilse zegt:

  Movietrader is een fantastische tool om films interactief te maken!!

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Thanks Ilse, dankjewel!

 6. Bart
  Bart zegt:

  Magix Video de Luxe gebruik ik. Een voordelig programma dat best veel kan.

 7. Gerrit de Vries
  Gerrit de Vries zegt:

  Sinds kort gebruik ik Movavi video editor
  Gemakkelijk en vriendelijk

 8. Foeke
  Foeke zegt:

  Ik gebruik ook iMovie, maar dat heeft soms nogal wat voeten in aarde.

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Dank Foeke, wat vond/vind je lastig in iMovie?

 9. Ted Daamen
  Ted Daamen zegt:

  Inmiddels heeft YouTube de draad toch weer opgepakt om te kunnen editen binnen YouTube. Als je in je menu op redacteur klikt kom je er op uit! Ted

Reacties zijn gesloten.