Video Opt-In: emailadressen krijgen in je video’s

Video Opt-In: emailadressen krijgen in je video’s

Als je aan emailmarketing doet, weet je belangrijk het is dat je een goede lijst hebt. In grootte en kwaliteit. Het krijgen van die emailadressen kan op veel manieren. Wist je dat een “in-video opt-in” voor je site daarvoor zeer goed werkt? Beter dan enkel platte tekst met ergens een “opt-in” box onderin je blog op je site. Check je opties hier.

WordPress plugins

Er zijn heel veel plugins voor je WordPress site om emailadressen te verzamelen. Er zijn er niet zo heel veel die dat rechtstreeks in of direct bij de video doen. Maar daar ligt juist de kracht. Jij vertelt iets in die video en smeedt het ijzer op het moment dat het heet is. Dat wil zeggen: je kan via zo’n plugin ervoor kiezen een “opt-in” veld te laten verschijnen wanneer jij dat wilt. Of bijvoorbeeld direct onder video. Echt direct eronder, niet 10 cm hoger of lager.

Ik gebruik Simple Video Press

Zelf gebruik ik al meer dan 3 jaar Simple Video Press. Een plugin voor mijn WordPress site die ik gekoppeld hebt aan mijn YouTube video’s. Daarvoor is deze plugin ook bedoeld. Ik kies zelf voor welke YouTube video’s een “opt-in” veld moet verschijnen en hoe. Bekijk de video hierboven voor een stukje van de achterkant van deze plugin. Of check de site zelf.

YouTube  en Vimeo

Hebben YouTube of Vimeo directe opt-in mogelijkheden, zodat je geen plugin hoeft te gebruiken? YouTube heeft dit alleen met hun betaalde variant, YouTube Red. Deze wordt in Nederland (nog?) niet aangeboden. Bij Vimeo kan het nu al, mits je een Vimeo Business account hebt (= hoogste level). Of je nu met een plugin werkt of anders, je zult altijd een koppeling moeten leggen met je emailmarketing software (Mailchimp, Aweber, Getresponse, Autorespond etc. etc.). Dat is meestal een kwestie van kopieren en plakken van de html code van je opt-in form.

Andere opties

Een andere optie is WPLeadplayer. Mocht Leadpages je iets zeggen: vroeger had Leadpages ook een video opt-in plugin: Leadplayer. Maar deze wordt al lang niet meer aangeboden. Dit is een andere die hetzelfde klinkt. Check de website van WP Leadplayer voor de opties van deze tool. Er zit veel overlap in met Simple Video Press.

Leadpages

Leadpages is geen plugin maar biedt wel mogelijkheden voor het integreren van video in je leadpage. In die zin doet leadpages meer: het biedt je templates om je pagina op te maken waarbinnen je bijvoorbeeld je video plaats. Met die “opt-in” mogelijkheid. Vooral de “lead-box” maakt Leadpages net even anders. Dat wil zeggen: je kijker ziet niet meteen een “opt-in” veld maar eerst een button met een aantrekkelijke tekst. Pas als hij daarop klikt, verschijnen de daadwerkelijke invulvelden. Dit heeft Leadpages zo ontwikkelt om je conversie(aantal inschrijvingen) verder te vergroten.

Welke gebruik jij?

Gebruik jij video al om direct in of nabij je video’s email adressen te verzamelen? Zo ja, welke software gebruik jij en hoe bevalt deze? Laat je reactie achter in het commentaarveld zodat we ook van jou kunnen leren. Superdankjewel daarvoor!

O ja, mijn Facebook pagina liken mag altijd (n als je nog geen YouTube abonnee van me bent, klik bovenin de video op “YouTube abonneren”.

Tot de volgende keer!

Ted

 

 

 

 

2 antwoorden
  1. Robert
    Robert zegt:

    Hi Ted, zeker een interessante plugin! Zelf heb ik een Vimeo Pro abonnement en gebruik de Vimeo “Interaction tool after video” met call to action met een “Lead box” gemaakt met Leadpages.

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] bericht Video Opt-In: emailadressen krijgen in je video’s verscheen eerst op […]

Reacties zijn gesloten.