Video mail: hoe verstuur je videomails voor je business?

 

Videomail

In deze kijkersvraag een vraag van Iris. Iris wil weten hoe ze een video in een email kan versturen voor haar bedrijf. In deze video laat ik je de mogelijkheden zien.

Er zijn gratis en betaalde mogelijkheden. Maar eerst waarom? Waarom zou je video’s in je email willen gebruiken? De redenen zijn hetzelfde als waarom je uberhaupt video in je marketing zou moeten willen gebruiken. De belangrijkste reden om met videomail aan de slag te willen is dat ontvangers sneller geneigd zijn te klikken. Je “click through ratio” wordt hoger dan enkel met tekst. En dus de kans op meer klanten ook.

Vanuit je eigen mail

Zelf werk ik o.a. met Apple mail en als ik van daaruit een video zou willen versturen IN mijn mail, kan dat alleen via een tekst met een link achter die tekst. Die link komt dan op een pagina uit waar de video staat. Een afbeelding maken met een link erachter kan niet in die mail. Bovendien: je kan de mail moeilijk naar hele groepen sturen, want dan ziet iedereen elkaars email en dat wil je niet.

Gmail

Als je vooral gmail gebruikt, zijn er meer mogelijkheden. In ieder geval oogt het veel meer alsof de ontvanger een video IN zijn mail krijgt, ook al verandert de url bovenin zodra hij of zij de video wil bekijken. Als je een bericht aanmaakt in Gmail kun je onderin via een link de YouTube url plakken van de video die je wilt versturen. Handig als je bijvoorbeeld een persoonlijke video offerte op maat hebt gemaakt.

De ontvanger krijgt een plaatje in zijn mail van die video en zodra hij er met zijn muis overheen beweegt, komt de playbutton in beeld. Dit geeft al een stuk meer video beleving dan bij mijn standaardmail van Apple bijvoorbeeld. Probeer het maar eens, bekijk bovenstaande video hoe je dit doet. Supersimpel.

Emailmarketing software

Ook bij Gmail hier geldt: als je naar grotere groepen emails wil versturen (en gepersonaliseerd) wordt t lastiger. Dan kom je op al snel op emailmarketing software uit als de Mailchimps, Awebers, Active Campaigns, Autorespond en Getresponses van deze wereld. Zelf gebruik ik nu Getresponse en daar is het een kwestie van “drag&drop” een videoafbeelding in je tekst en koppel er een link achter naar de pagina met de video. Dit is bij de meeste van deze programma’s zo.

Speciale aanbieders

Er zijn ook meerdere speciale aanbieders op de markt die je helpen om videomails te versturen. Zo is MailVU een bekende en Bombbomb. Elk met zijn voor- en nadelen. De belangrijkste voordelen van dergelijke software zijn meestal het gemak en de “track&tracing”. Met andere woorden: je kan via statistieken zien hoe je video scoort. En je krijgt een melding wanneer je mail bekeken is. Handig als je een follow-up wil doen zodat je timing zo ideaal mogelijk daarvoor is.

Deze diensten zijn soms tijdelijk gratis maar meestal betaald. Zeker als je uitgebreidere mogelijkheden, zoals branding naar eigen huisstijl e.d., wil benutten.

Check de video hierboven voor MailVU en Bombbomb.

Ook een kijkersvraag?

Heb je ook een vraag, mail me (ted@easyvideomarketing.nl) of reageer in het reactieveld? Wie weet komt jouw vraag in de volgende Kijkersvraag. Beantwoorden doe ik ‘m sowieso. Vond je deze video waardevol, dan vind ik het leuk als je ‘m deelt. Tot de volgende keer!

Enjoy!

 

Ted

 

 

 

4 antwoorden
 1. Hannie
  Hannie zegt:

  Geweldige tips, Ted. Die ene met het plaatje + videoknop ga ik binnenkort zeker toepassen!!

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Thanks Hannie, helemaal leuk is als je gaat testen. Doe je deel van je mailing “met tekstlink” naar video en andere identiek met enige dat anders is: zo’n afbeelding met playbutton. Succes! Ted

 2. Robert Mares
  Robert Mares zegt:

  Hoi Ted,
  Duidelijk overzicht van de mogelijkheden. Deze week hoore ik in een podcast een mogelijkheid waarmee IN de mail het afspelen van een video wordt benaderd: een animated gif bestand.
  Het bleek een hoge respons te geven. Dit kun je ook in een mailing opnemen.
  Een andere mogelijkheid voor 1 op 1 is je video via whatsapp of FB messenger versturen! Komt nog persoonlijker binnen! En inmiddels kun je ook videobellen met whatsapp.

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   He Robert, dank voor je reactie. Die “giffs” is wat Bombbomb bijv doet zodat het de illusie van beweging al meteen geeft, feitelijk een “loop” bestand dat continu herhaalt: als je erop klikt krijg je de hele video. Respons inderdaad hoger. Whatsapp en FB inderdaad ook mogelijk, zekers! Hoe persoonlijker hoe beter, hier ging het vooral als je voor je reguliere emailmarketing video’s wil “invoegen”. Thanks again!

Reacties zijn gesloten.