Tot welk videotype reken jij jezelf?

[svp]http://www.youtube.com/watch?v=b17bPhljwG0[/svp]

Ieder mens is verschillend voor een camera. Qua doen en laten, mimiek, presentatie,  angsten, intonatie etc. Er  zijn kasten vol geschreven met boeken over “menstypes”. Een onuitputtelijke bron van inspiratie. Ook voor video. Leuk om daarom eens een aantal “videotypes” te filmen.

Daarvoor heb ik mezelf verplaatst in mijn klanten, vanuit mijn ervaringen. Een tikkie uitvergroot, dat wel… Soms is dat even “out of the comfortzone”. Mijn comfortzone dan. Het filmen zelf was voor mij nog tot daar aan toe maar ga ik dit dan ook echt online zetten? Oeps… Of ga ik met mijn hoofd enkel over het spreekwoordelijke randje van die comfort zone en blijf er vervolgens lekker veilig binnen. “Out of your comfortzone is where the magic happens” zeggen ze. Door ’t gewoon te doen. Vooruit dan maar.!-;)

BEKIJK VIDEO-TYPE

Hoe zit het bij jou? Want voor de één is voor de camera gaan staan “out of their comfort”, terwijl het voor een ander maar een heel klein stapje is. Of iets “out of your comfort is” voel je aan alles: onzekerheid, smoesjes verzinnen, tijd rekken, zinloos tv kijken (grappig woord), shoppen (?), 20x thee zetten, etcetera! Bang voor ’t nieuwe of de reacties, of bang voor het verlaten van het oude? Laat jij hier iets liggen? Die eerste video keer wordt namelijk vaak onnodig uitgesteld. Of “het proces” duurt eeuwig, waardoor resultaat uitblijft. Ik onthoud mijn tekst niet, klinkt het wel, ik plak niet op film…, ik moet eerst nog even…? Terwijl ik geloof dat ondernemers best graag goed op video willen overkomen. Durven alleen soms even niet zo goed…

Kijk eens naar de videotypen in de video. Zit er een type bij waarvan je meteen denkt: “verhip, dat kon ik wel zijn?” Freaky Henk? Verlegen Betsie? Drukke Marijke? Perfecto Harry? Of misschien komt er een andere typering bij je naar boven? Maakt het je bewust van waar jouw “out of comfort” of zorg ligt bij video? Of misschien wel in meer algemene zin? Van daaruit kun je de volgende stap zetten. Die volgende stap is voor iedereen verschillend.  Het leuke van online video is dat je altijd kan testen. En overdoen. Maar je moet het wel doen. Zodat je achteraf kan zeggen: “jeetje…het ik me daar zo druk over gemaakt”. Misschien doe je dan op een dag ook zoiets mafs als ik in een filmpje om de boodschap krachtiger over te brengen…-;)

Ik wens je veel inspiratie en vind het leuk als je je gedachten op hier beneden deelt. Waar loop je tegenaan bij video of als je al bezig bent: wat zou je graag willen maar durf je niet?

Ted

7 antwoorden
 1. Mira
  Mira zegt:

  Hilarisch filmpje Ted! Alhoewel ik me (gelukkig :-)) in geen enkel type herken, maar dat komt vast omdat ik letterlijk sinds mijn geboorte op camera en film ben vastgelegd door mijn opa waardoor ik geen enkele gene meer voel 🙂

 2. Vera van Randwijck
  Vera van Randwijck zegt:

  Hoi Ted, leuk filmpje! herkenbaar ook… ik merk dat ik al sinds de
  zomervakantie van plan ben een filmpje te maken maar niet kies wat m’n
  eerste filmpje wordt en ook niet weet of ik ’t gewoon alleen met m’n camera
  kan doen of dat ik iemand nodig heb die filmt… en wie dan. en wanneer
  dan. en waarover dan. en dat zijn m’n circeltjes.

 3. Ted Daamen
  Ted Daamen zegt:

  haha..tijd voor jouw VideoDOORBRAAKsessie Vera! Nieuwsgierig? even maile-;)

 4. Vera van Randwijck
  Vera van Randwijck zegt:

  volgens mij heb ik jouw email-adres nog niet… via facebook?

Reacties zijn gesloten.