Ted in gesprek met ….

 

Ted in gesprek met…

Weet je nog dat ik het vorige keer over “videoformats” had? Een serie die je kan maken volgens een bepaald stramien. Stom toevallig was ik aan het nadenken over hoe een nieuw format als “In Gesprek Met…” eruit zou kunnen zien. En een lijst wie ik daar allemaal voor op het oog had. En dat het een live ontmoeting moest zijn. Dus niet via Skype of een webinar of zo. Belt Bart Verlaan me! Bart is al langer abonnee van me en erg actief met video’s. En een sympathieke vent. We zouden al lange een keer een bakkie doen maar het kwam er steeds niet van.

Guess what! Bart stond op mijn lijst. Toeval?

Maar ik had mijn format nog helemaal niet uitgedacht!

Bart was in de buurt en kon binnen een half uur bij me zijn. Maar ik zat nog met pen en papier mijn format uit te werken. Mijn hoofd draaide op volle snelheid. Tja… dit is natuurlijk wel een buitenkans. Ik hoef er niet eens zelf op uit. En Bart zag het wel zitten. Of dit format toch maar uitstellen? No way! Periscope doen? Nee, die vorm pastte niet bij wat ik hier wilde. Anyway, dit wordt improviseren. Anders dan ik gewend ben. Enfin, ik zie wel waar we uitkomen.

Nou… dat werd op de eerste plaats een terras met dit mooie weer.

Gewoon doen.

Hup, camera, statief, microfoons mee naar het restaurant/terras waar ik vaste klant ben. Ze vonden het alleen maar leuk (tuurlijk!). Intussen een geschikte positie gevonden om ook te kunnen filmen. En aangezien we ook trek hebben: zullen we de “tagliatella per due persone” doen? Aan de slag. Kletsen zonder camera, tussendoor hapjes, opstaan, shot met camera, weer hapje, camera verplaatsen, shots van de omgeving, hapje, shot, shot, hapje, drankje enz.. Iemand anders vragen die een shot van Bart en mij samen maakt. En weer hobbelen maar. De eerste aflevering is in de maak.

Wat doet Bart met video’s?

Bart is zelfstandig ondernemer en maakt o.a. productvideo’s voor zijn business. Dat is het verkopen maar ook installeren van camerabeveiligingsystemen en laadpalen. Ik heb hier te maken met iemand die veel technischer is dan ik: van oorsprong is Bart electriciën. Hem hoef ik echt niks technisch te vertellen over video en geluid. Weettie allang.

Relevante vragen van klanten schrijf Bart allemaal op. Bijvoorbeeld: hoe werkt een alarmsysteem, hoe sluit je het aan, hoe ziet het eruit? Aan inspiratie heeft Bart geen gebrek. Zin productvideo’s zijn bedoeld om te triggeren tot aanschaf. Maar hij maakt ook productvideo’s die na de koop handig zijn om de klant bijvoorbeeld te helpen iets zelf te installeren. Hoewel ze daar ook Bart zelf voor kunnen vragen.

Enthousiast videomaker

Barts enthousiasme voor video’s blijkt ook uit het feit hoe hij een keukenboer op de eerste plaats in Google kreeg. Met een superkorte video. De eerste video voor dit bedrijf. Ze geloofden daar niet zo in “marketing”. Maar nadat Bart hen met een ultra korte video van 4-5 seconden verblijdde , gingen hun oogjes wagenwijd open. Eerste plek in Google. Helaas lieten ze het daarbij. En zo probeerde Bart ook anderen te verslaan, inclusief ondergetekende. En bijvoorbeeld Eelco de Boer. Omdat hij dat leuk vindt;-)

Tot de volgende In Gesprek Met…(?)

Ik weet nog niet precies met wie de volgende “In Gesprek Met…” wordt. Ik moet hem…of haar..nog bellen. Maar dat zie je dan wel weer!

Enjoy!

HandTed

2 antwoorden
    • Ted Daamen
      Ted Daamen zegt:

      Haha…zekers Bart 😉

Reacties zijn gesloten.