Ted Daamen in gesprek met top-visagiste Marlou Reijnders

 

Make-up als je voor de camera staat…

Je hebt het vast wel eens op TV gezien….presentatoren die opgemaakt worden in hun kleedkamer. Voordat ze opkomen. Of tussentijds “bijgewerkt” worden door een visagiste. Of het nu een man of vrouw is, dat maakt niet uit. Ook mannen zullen er aan moeten geloven.

Want zonder make-up kun je er wel eens onvoordelig op komen te staan. Maar waar moet je op letten als je zelf aan de slag gaat? In deze aflevering van In Gesprek Met krijg je advies van een top-visagiste.

Waarom visagie voor camera?

Marlou  is een professionele visagiste die menig TV presentator of acteur (Flikken Maastricht) onder handen genomen heeft voordat de opnamen starten. Bij filmopnamen heb je te maken met ander licht dan normaliter. Vaak veel feller. Dat vraagt om make-up. Om je huid egaler te maken en die “oneffenheidjes” weg te werken die anders nog sterker zichtbaar worden. En niet te vergeten: lichtreflecties op je huid te temperen. Zeker al je een wat vettere huid van jezelf hebt, kunnen daar lelijke lichtvlekken ontstaan door fel licht.

Waar je op moet letten!

Wat vaak vergeten wordt volgens Marlou is de oren. Dat klinkt heel gek, maar als mensen zichzelf opmaken voor camera vergeten ze vaak de oren. Waardoor je rode oortjes kan krijgen in vergelijking met de rest van je gezicht. Dit geldt overigens ook voor nek en hals. Doorsmeren dus! Niet alleen je gezicht doen.

Begin met een goede foundation. Een “compacte” foundation in plaats van een vloeibare. Die matteert en houdt beter dan vloeibare. En hoeft niet heel duur te zijn, maar neem er wel één die bij je past. Dat betekent bijvoorbeeld net even een tintje lichter dan je kaaklijn kleur. Een tikkie lichter! Een goede verkoopster  (of visagiste uiteraard) moet je daarin kunnen adviseren. Kies dus niet een tint donkerder, zoals je misschien verwacht. Dat maakt je juist snel ouder. Natuurlijk ook niet teveel lichter. Dat maakt juist weer bleek of beetje ziekelijk.

Afpoederen…

Na de foundation gebruik je poeder om te “fixeren”. Om het vast te leggen als het ware. Foundation en poeder gebruik je altijd samen, na elkaar. Je kan ook “voorcamoufleren” om de oneffenheden eerst weg te werken. Zoals Marlou bij mij deed tijdens een proefbehandeling, te zien in bovenstaande video.

Praktisch handboek

Wil je meer weten en zelf aan de slag? Dan is het boek dat Marlou geschreven heeft misschien interessant voor je: “visagie by Marlou”. Een praktisch boek waaruit de tips meteen toepasbaar zijn. Daarvoor hoef je geen professional visagist of visagiste te zijn. Verkrijgbaar bij bol.com.

Wat doe jij?

Wat doe jij voor de camera met je make-up? Of doe je niks? Laat het weten via het reactieveld onder dit artikel.

Enjoy!

HandTed