Snel een video of animatie maken? Check deze video!

 

 

Als ondernemer heb je druk en wil je soms snel een video of animatie maken.

Misschien wil je zelfs graag een animatie maar denk je gelijk: dat is natuurlijk helemaal een tijdvreter! Toch hangt dat er maar van af. Ja, als je poppetjes wil laten bewegen zoals in Walt Disney films… Tja, daar werken hele teams behoorlijk lang aan. Maar je hebt ook eenvoudigere animaties die er best cool uit zien. Alles natuurlijk afhankelijk van je marketingdoel. En van je huisstijl bijvoorbeeld. Zelf ben ik nogal voorstander om jezelf in beeld te brengen, al dan niet afgewisseld met andere dingen. Toch is het de moeite waard om te kijken naar een paar handige tools. Die vaak handige voorgeprogrammeerde formats hebben.

Er zijn nogal wat aanbieders die het je gemakkelijker maken

Bijvoorbeeld Animoto. Bijvoorbeeld GoAnimate. Bijvoorbeeld VideoScribe. Bijvoorbeeld Powtoon. Bijvoorbeeld Stupeflix. En er zijn er vast nog meer. Elk met hun eigen “interface”, elke met hun eigen accenten. Zo is Powtoon en Videoscribe meer gericht op getekende animaties. Maar ook die twee verschillen weer in de wijze waarop. Voor elk wat wils.

In deze video geef ik je een indruk van: Animoto, Powtoon en Videoscribe.

Bekijk bovenstaande video en je krijgt een indruk van Animoto, Powtoon en Videoscribe. Puur een indruk. Je krijgt dan snel een gevoel welke voor jou mogelijk de moeite waard is om dieper in te duiken. Bij vrijwel allemaal is een trial te proberen. Maar die aanbieders zijn natuurlijk ook slim. Ze weten wat je vooral wil en laat die dingen nu net in de upgrades (lees: de betaalde varianten) geparkeerd staan. De schoorsteen moet daar ook roken-;). Zo krijg je bij een trial al gauw een watermerk over je video. Of is de resolutie laag. En meer van dat soort grappen. Niettemin zitten er redelijk betaalbare versies tussen en is er soms ook sprake van een niet-goed-geld-terug garantie.

Zijn die tools een vervanging van “reguliere” videobewerkingssoftware?

Voor mij niet, maar dat is niet zo gek als videomarketeer. Je zult overigens ook hier er effe in moeten duiken om te ervaren hoe het werkt. maar over het algemeen werken ze redelijk intuïtief. En anders heb je de tutorials nog.  Is het een alternatief? Afhankelijk welk videobewerkingsprogramma je wil leren, is de leercurve bij de “reguliere” programma’s over het algemeen wat langer. Een Animoto, Powtoon, Videoscribe en ook de anderen vind ik handig voor kortere trailers. Om bijvoorbeeld varianten te maken voor de promo van je eBook. Door de titel ook te variëren, vergroot je je vindbaarheid op YouTube bijvoorbeeld. Of als promoclip voor je event.

Zelf werk ik andersom: ik gebruik sinds jaar en dag Adobe Premiere voor videobewerking. Mocht ik voor een animatie bijvoorbeeld videoscribe nodig hebben, dan doe ik dat. Om vervolgens die clip te importeren als onderdeel van mijn video.  Want voor bijvoorbeeld het maken van videolessen of homepage video’s of salesvideo’s werk ik liever met een “regulier” programma.  Je kunt dan met veel meer “beeldsporen” en “geluidsporen” werken.

Wat zijn jouw ervaringen?

Misschien gebruik je al één van bovenstaande tool of een vergelijkbare tool? Wat zijn jouw ervaringen hiermee? Vind je ze makkelijk? Waarvoor gebruik je ze? Ik vind het leuk als je jouw ervaring wil delen in het commentaarveld hier beneden. En natuurlijk, als je de info interessant vond, vind ik ook prima als je deze deelt.

Hartelijke groet,

 

HandTed

 

 

 

 

 

 

 

 

7 antwoorden
  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Wow, je gebruikt er al heel wat Claus. Ziet er goed uit!

 1. Robert Mares
  Robert Mares zegt:

  Hi Ted, mooi om de verschillende tools naast elkaar te zien! Deze video is door mijn VA met videoscribe gemaakt.

  groet,
  Robert

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Thanks voor je reactie Robert (zie geen linkje…?)

 2. Alice Rowaan
  Alice Rowaan zegt:

  Hoi Ted, bedankt voor je tips. Ik heb net een Powtoon-filmpje gemaakt en wilde uploaden naar m’n YouTube kanaal. Ik moet dan echter accepteren dat de betreffende app mijn kanaal beheert. ?????? Dat snap ik niet echt en het lijkt me dat ik het ook niet moet willen. Of betekent dat alleen maar dat het filmpje vanuit Powtoon geïmporteerd kan worden?

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Hallo Alice, dank voor je reactie. Als je rechtstreeks vanuit Powtoon wil dat je video op YouTube komt, moet Powtoon bij je kanaal kunnen. Dat is waarom je die melding krijgt. Alternatief is dat je video enkel exporteert. Dan krijg je los bestand. Dat kun je dan zelf naar je YouTube kanaal uploaden. Dan gaat t dus buiten Powtoon om, maar iets meer werk. Hartelijke groet, Ted

 3. Alice Rowaan
  Alice Rowaan zegt:

  Hoi Ted, bedankt voor de tips. Ik heb met Powtoon een filmpje gemaakt maar als ik het wil uploaden naar Youtube dan moet ik accepteren dat hun app mijn kanaal beheert, lijkt het. Dat moet ik toch niet willen? Of is dit geen probleem?

Reacties zijn gesloten.