Pocketlampje voor je video’s en foto’s: de iblazr-2

info en bestellen iBlazr2

Soms kom je net wat licht te kort

Voor video (en fotografie) heb je licht nodig. Een zwart of te donker beeld gaat je niet een frisse marketingvideo of bijvoorbeeld vlog of selphie opleveren. Zo weet ik van mijn iPhone5 dattie in enigszins donker licht gewoon slecht presteert. Simpelweg omdat de camera (sensor) niet goed genoeg is daarvoor. Maar ook als je een betere camera in je smartphone hebt (Samsung Galaxy serie, iPhone 6/7), kun je wel eens wat licht tekort komen.

Een “light-app” op je smartphone

Er zijn diverse apps waarmee je een zaklamp van je smarthphone kan maken. Maar waarvandaan je niet kan filmen of fotograferen. En waarvan het licht dan altijd recht van voren komt of te ver weg. Bovendien heb ik het idee dat de accu van mijn iPhone dan snel leeg. Dat laatste zou ik nog eens apart moeten vergelijken. Een apart lampje is dan wel handig.

De iBlazr-2

De iBlazr2 is zo’n handig lampje, dat je ook makkelijk aan je sleutelbos kan bevestigen. Of makkelijk in je broekzak/handtas past. Ik kwam ‘m toevallig online tegen en dacht: laat ik ‘m eens proberen.

En hij presteert verrassend goed voor zo’n kleine drummel. Tenzij je denkt dat je er hele ruimtes mee kan uitlichten.

Zowel voor fotografie als video

De iBlazr-2 kun je zowel gebruiken als flitslicht voor ene foto of als “continulicht” voor video. Om te kunnen flitsen zul je eerst verbinding moeten maken via bluetooth met het lampje. Dan kun je met twee keer “tappen” op de achterkant van het lampje de foto maken terwijl de flits ontsteekt.

Een best wel lange flits trouwen, niet zo kort al je gewend bent bij flitslicht met je smartphone. Hij maakt dan ook meteen de foto. Normaal tap je op het grote witte rondje van je camera-app.

Videolicht

Je kunt het pocketlampje ook voor video gebruiken. Je kan twee lichtintensiteiten instellen: gewoon en wat feller. Ook kun je door op de achterkant te vegen de kleurtempertuur instellen: daglicht of kunstlicht. Schuif je lampje op je smartphone of tablet en filmen maar.

Wil je meerdere iBlazr’s gebruiken en aansturen, dan dien je de shotlight-app te downloaden (zowel voor iPhone als androids). Met die app is de brightness van het licht nog wat groter.

Diffuuslicht

Wil je het licht wat diffuser maken dan schuif je het meegeleverde rubberen diffuuskapje over de iBlazr. Hieraan kun je ‘m mee aan je sleutelbos vastmaken, is ie gelijk beschermd.

Batterij indicatie

Om te kunnen zien hoeveel procent van de batterij nog vol is, druk je ongeveer 3 seconden op het knopje aan de zijkant. Gaat één van de 4 ledlampjes branden, dan heb je ongeveer 25% van de accu nog over. Bij 2 lampjes 50% enz.

Ruimtes uitlichten

Je kan met zo’n pocketlichtje natuurlijk geen hele ruimtes uitlichten. Daarvoor heeft de iBlazr te weinig vermogen. Maar is daarvoor ook niet bedoeld. Het is een licht-knechtje voor noodgevallen zeg maar. Op 1-1,5 meter afstand. Want je zal ‘m redelijk dichtbij je onderwerp moeten houden om een verschil te kunnen creëren. Misschien moet je ‘m soms dus niet op je smartphone schuiven. Maar gewoon dichtbij je onderwerp verdekt opstellen.

De iBlazr2 kost plm 65 euro. Bij mij hangt de iBlazr aan mijn sleutelbos. Ook handig als ik in het donker een sleutelgat moet vinden. Hopelijk overleeft ie dat, want er hangen wel heel veel sleutels aan…

 

Ted

 

 

 

4 antwoorden
 1. Ruud
  Ruud zegt:

  Hallo Ted,
  Ik gebruik 2 Rotalight ring-lampen. Ze zijn wel een stukje groter (ø 135mm) maar werken voor mij prima. Het iBlazr pocket lampje zou wel een handige aanvulling kunnen zijn.

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Hallo Ruud, dank voor je reactie. De rotalights zullen stuk meer kunnen uitlichten dan deze kleinere iBlazr, voor mij is het een handig “noodgeval” lampje;-). Of als je ergens een lampje moet verstoppen in je setting om net iets “aan te lichten”. Groetjes,Ted

Reacties zijn gesloten.