Omzetboost video: maak deze video en verdien meer!

 

Meer omzet

Veel ondernemers streven naar meer omzet. Videomarketing kan daar een groot deel aan bijdragen. Via allerlei soorten video’s. Van een introductievideo op je homepage, salesvideo voor één van je diensten tot bedankvideo voor deelname aan een webinar dat je gaf en nog veel meer.

Maar er is één video die nauwelijks wordt toegepast door ondernemers.

Een video die wel het verschil kan maken tussen 0 euro aan extra omzet of 2000 euro, 4000 euro of misschien wel 8000 euro.

Offertes maken

Ik weet niet hoe het bij jou business is maar ik kan me zomaar voorstellen dat je niet voor alles standaard produkten of diensten hebt. Met standaardprijzen en een standaard informatie of salespagina. Soms is maatwerk nodig om aan de wensen van de potentiële klant te voldoen.

Meestal wordt dan een offerte op maat gemaakt. Je gaat rekenen, maakt een offerte en mailt die bijvoorbeeld naar de potentiële klant. Met alle onderdelen die deel dienen uit te maken van een offerte.

Voeg een video toe

Wat als je het nu eens niet daarbij laat? Wat als je iets toevoegt?

Zelfs als je de potentiële klant spreekt of nog gaat spreken: wat als je nu eens het volgende doet? Een video toevoegen!

De video-offerte.

Het type video waaraan vaak niet gedacht wordt maar die wel het verschil kan betekenen tussen de klus wel of niet krijgen.

Zeker bij grotere bedragen toon je je betrokkenheid des te sterker door het toevoegen van een video. Een maatwerk video voor dat bedrijf of die persoon. Hoeveel persoonlijker kan je het maken? Je toont dat je tijd en moeite investeert.

Stel je voor dat je de klus krijgt. Zeker weten dat het de moeite waard is geweest.

Zo’n video-offerte is natuurlijk geen garantie op het krijgen van een klus. Ik heb er zelf positieve ervaringen mee maar het is geen garantie. Ook de andere onderdelen van je aanbod doen uiteraard mee in het besluitvormingsproces van de ontvanger. Maar je kan er alleen maar mee winnen. Probeer het eens uit.

Kopieer niet je “papieren” offerte

Ga niet je “papieren” offerte voordragen in een video. Het is geen 1 op 1 vertaling daarvan naar video.

Hou het kort en to the point. Draag mogelijk suggesties aan. Gebruik een whiteboard of tekst in je montage om de highlights voor het voetlicht te brengen.

De inhoud van de video is belangrijk maar alleen al het feit dat jij in hoogst eigen persoon de ontvanger “toespreekt” is al punten waard. Omdat het zo weinig gebeurt. Een kans om je ook daarmee te onderscheiden.

Wat is jouw idee?

Wat vind je ervan? Zie je dit voor je? En ga je het toepassen? Of mischien pas je het al toe.

Ik ben benieuwd naar jouw idee of ervaringen. Deel ze hieronder in het reactieveld en ik reageer z.s.m.

Enjoy!

Ted

 

 

 

9 antwoorden
 1. Bart
  Bart zegt:

  Ha Ted,
  Ik heb al een paar keer eerder een video-offerte gemaakt als aanvulling op de “papieren” versie die ik per email stuurde.
  Deze video-offerte heb ik wel naar bestaande klanten verzonden om hun reactie te kunnen bekijken.
  Het voordeel bij mij was dat ik direct de producten kon laten zien, en dat vonden ze wel wat.

  Ik denk dat een video-offerte een goede mogelijkheid is voor handgemaakte producten of diensten in de hogere prijsklasse.

  Groeten,

  Bart Verlaan
  http://www.dhzbeveiliging.nl

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   He Bart, dank voor je reactie. Super en inderdaad bij jouw (beveiligings/laadpaal) producten kun je ook meteen iets tonen, bij diensten is dat soms wat lastiger. Daarom denk ik des te belangrijker, je toont in ieder geval je gezicht. Hartelijke groet, Ted.

 2. Sylvia Nijs
  Sylvia Nijs zegt:

  Dag, Ted,
  bedankt voor deze leuke tip!
  Ik ga dit zeker eens proberen om mijn diensten aan te bieden. Ik ben er achter gekomen dat mensen hun coaches of trainer op “sympathie” kiezen. Zeker kan ik zodoende mijn passie nog beter overbrengen. Ik ga dit onmiddellijk testen en geef je op tijd een verslag van mijn ervaringen.
  Vooraf een fijne zomerperiode met veel inspiratie en boeiende gesprekken,

  Sylvia Nijs

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Hallo Sylvia, dank voor je reactie! Mooi inzicht waar je achter bent gekomen, iets waar video inderdaad bij uitstek je kan helpen. Ik ben dus ook heel benieuwd naar je ervaringen, hou me tzt op de hoogte. Leuk! Fijne zomer (met ook iets meer zon, dat dan weer wel…;-). Ted

 3. Danka Husken-Smit
  Danka Husken-Smit zegt:

  Een heel goed idee, Ted, ik was daar net naar op zoek, had meer gewerkt met videos die het aanbod verklaren. Ik ga het zeker uitproberen.

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Super Danka, ben benieuwd, laat me weten hoe het verloopt, succes! Ted

 4. Margot
  Margot zegt:

  Mooie tip, Ted. Jouw videotips zijn sowieso heel waardevol. Thnx 4 sharing & ’n fijn weekend! – Sprankelgroet, Margot

Reacties zijn gesloten.