OMA Power! The making of: Easyvideomarketing en OMA

 

The making of: Easyvideomarketing en OMA

Wie is OMA?

OMA heet in het echt San. Een kwieke dame. Maar OMA is ook de afkorting van de naam van een dienst van me: O.M.A. San heeft vaker in films gespeeld. Daar ken ik haar ook van toen ik ooit meehielp bij een productie. En San vind het leuk om “film-actief” te blijven. Dus toen ik haar ooit vroeg of ze het leuk vond OMA te spelen, was ze direct enthousiast.

Van die momenten heb ik een making-of gemaakt. Vooral om je te inspireren zelf een making-of te maken.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een making-of maakt van jouw voorbereidingen op je eigen event. Of je geeft kookles en laat zien waar je je ingrediënten steeds haalt. Verzin het maar…door eenvoudig een aantal shots aan elkaar te plakken heb je al snel een leuke making-of.

Een kijkje achter de schermen vind je kijkers altijd leuk. Denk maar eens aan de populariteit van veel “reality” shows op TV.

Flodder

De eerste keer filmde ik OMA bij haar thuis. San woont in de buurt waar vroeger ooit de serie/film Flodder is opgenomen. Een mooie beurt maar het huis van Flodder is afgebroken door de huidige eigenaar. Jammer, anders hadden we daar misschien nog een leuke link kunnen leggen. Met die grote roze auto van Flodder. Enfin…we houden het klein en maakbaar. Dit keer in mijn studio. Ook niet ver van San’s huis. Dus haalde ik haar op en gingen we aan de slag. In bovenstaande video ziet je het resultaat. Hoe de video’s tot stand komen, hoe we foto’s maken. Etc.

Krijg je al inspiratie of zijn er al ideëen waar jij aan denkt voor jouw making-of? Laat ze weten in het reactieveld hier beneden.

Dank je wel en veel kijkplezier!

Enjoy!

Ted

 

 

 

4 antwoorden
 1. Joy Ligteringen
  Joy Ligteringen zegt:

  Ideeen zat. (Je voelt hem al komen) maar…. wat ik graag wil leren is hoe je in je eentje een video kunt opnemen waar je zelf in voorkomt. En hoe je de stukjes aan elkaar zet tot een mooi geheel. M.a.w. videos mak met een heel low budget en onafhankelijk van agenda’s van anderen. Kan dat?

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Hallo Joy, dank voor je reactie. Zonder hulp toch een leuke video/making-of maken kan prima. Het meeste werk zit niet in het filmen zelf, ook al lijkt dat vaak zo. Als je een beetje dynamiek erin wil (afwisselende shots/situaties) is voorbereiding belangrijk. En: wat is het kapstokje? In deze video van mij is dat “jou inspireren tot jouw making-of”. Omdat kijkers dat vaak leuk vinden, betrokkenheid creëren. In deze video van mij wist ik vooraf dat in de auto zou filmen, wist ik dat ik op verschillende plekken in de studio zou filmen. Dan weet je ook of er nog kosten bij komen of niet, heb je zelf in de hand. Dan weet je ook waar je je statief met camera neer gaat zetten op het moment dat het zover is. Of er nu wel of niet een ander bij betrokken is. Aan elkaar plakken is spelen/componeren in de montage. Hou het klein de eerste keer, het hoeft geen Hollywood stijl. Groetjes, Ted.

 2. Matthijs
  Matthijs zegt:

  Hi Ted, Leuke video! Ik ken jouw O.M.A. al wat langer! Namelijk als deelnemer van het O.M.A. programma. Je hebt mij nu weer geïnspireerd! Het lijkt mij ook leuk om een ‘achter de schermen’ video op te gaan nemen over de ontwikkeling van mijn eigen video georiënteerde online training over businessmodellen. Bij de opnames maak ik dan zeker weer gebruik van alle tips & adviezen uit het O.M.A. programma en de masterclass! Dus: wederom dank voor de inspiratie!

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Thanks Matthijs,keep up the good work! Benieuwd naar jouw “making-of”;-)!

Reacties zijn gesloten.