Nieuwe eBook serie Easyvideomarketing: help je mee?

Nieuwe serie mini eBooks: help je mee?

Een nieuw jaar. Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Nieuwe ebooks! Een serie zelfs. Geen dikke pillen maar op (video)onderwerp. De mini eBooks bevatten tussen de 4 en 8 pagina’s met makkelijk leesbare tekst. Praktische tips en aandachtspunten. En verhalen uit eigen ervaring, bijvoorbeeld wanneer ik een stommiteit begin waar ik van leerde (en die jij nu kan voorkomen). Eind januari/begin februari verschijnen de eerste titels online. Maar ik kan jouw hulp goed gebruiken. Want hoe beter ik aansluit op waar jij mee worstelt of wat je lastig vind aan video, hoe beter ik dat in de nieuwe serie kan verwerken.

Dit zijn de ZEVEN onderwerpen van de serie zoals die er nu ligt:

1) Vloginspiratie
2) Interviewen en filmen
3) Filmen op locatie
4) Checks & Tips: video apparatuur
5) Introductie Beeldtaal
6) Introductie YouTube
7) Camerapresentatie

Help je mee?

De eBooks zijn nog niet helemaal af (vanaf eind januari/begin februari veschijnen de eerste exemplaren). Om de inhoud zoveel mogelijk op maat te maken vind ik het tof als je meehelpt. Door deze 3 korte vragen te beantwoorden:

1) Zijn de titels voor je duidelijk?
2) Welke twee onderwerpen spreken je het meeste aan?
3) Wat zou jij graag beantwoord zien over deze twee onderwerpen?

Supercool als je wilt reageren! Dat kan onder deze video of direct per mail als je dat prettiger vindt: ted@easyvideomarketing.nl.

Enjoy!

Ted

24 antwoorden
 1. Jeanette
  Jeanette zegt:

  Vraag 1: ik ben benieuwd wat ik onder Beeldtaal moet verwachten. Vraag 2 en 3: ik denk dat meeste zullen ‘Edit’ aanvragen. 🙂

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Dank Jeanette voor je reactie. Beeldtaal is inderdaad een lastige om kort en krachtig te verwoorden. Heeft met soorten shots, afwisseling, visuele vertaling boodschap te maken. Edit zit er nu nog niet tussen, mogelijk voeg ik die toe! (edit leent zich wat beter in videovorm vermoed ik ;-). Nogmaals dank! Ted

   • Irene Van Den Oever
    Irene Van Den Oever zegt:

    Ted ook voor mij was beeldtaal niet helder nu al meer 🙂

    En ik zou zeker edit willen zien in je lijst 🙂

    Gr Irene

    • Ted Daamen
     Ted Daamen zegt:

     Dank Irene! Edit staat genoteerd 😉

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Dank je wel Joy! Edit staat er nu nog niet tussen inderdaad, goeie! Ted

 2. Nicole
  Nicole zegt:

  1) De titels zijn helemaal duidelijk
  2) Camerapresentatie en introductie beeldtaal
  3) Bij camerapresentatie is het fijn om e.e.a. weer even op een rijtje te zien, en qua beeldtaal, daar weet ik echt heel weinig van. Dus hierover is alles meer dan welkom :).

  Hartelijke groet, Nicole ??‍♀️

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Dank Nicole, tof! Helpt me weer verder, heel fijn! Ted

 3. Karen
  Karen zegt:

  Hoi Ted, dank je wel voor je mails. Leuk dat je een serie wilt maken voor “Vloggen voor Dummies”. Ik heb jouw voorbeelden bekeken en ik vroeg me af wat je eigenlijk bedoelt met ‘Beeldtaal’? Mij lijkt de info over Camera’s en YouTube wel wat. Het lijkt me handig om dan te weten hoe je moet beginnen met vloggen want er zijn zoveel mogelijkheden. Succes!

  Groet, Karen Lehman

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   He Karen, dank je wel. Beeldtaal is inderdaad wat lastig om heel kort te verwoorden, ga ik mee terug naar de baas (ikzelf haha). Er zijn inderdaad veel mogelijkheden (vloggen) dus dat ga ik meenemen in dat mini ebook. Nogmaals dank!! Ted

 4. annemarie
  annemarie zegt:

  Hoi Ted
  1 titels zijn duidelijk behalve beeldtaal

  2 meest interessant Starten met You Tube/ video apparatuur

  3 Ik wil daarmee starten dit jaar, dus heel basis dingen, hoe werkt het, veelgemaakte fouten en vooral daar de oplossingen op
  Succes Ted

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   He Annemarie, dank je wel voor je input, super. Kan ik mee verder! Ted

 5. Jitske
  Jitske zegt:

  Wat ik graag zou willen weten: welke verschillende vormen van video zijn er en wat gebruik je waarvoor ?

  Dank en succes !

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Dank je wel Jitske! Een goeie want er zijn inderdaad meerdere mogelijkheden. Top, ik schrijf het erbij! Ted

 6. Patrice
  Patrice zegt:

  Ha Ted, leuk die nieuwe e-books!
  De titels zijn duidelijk (beeldtaal nu ook). Ik zou Vlog inspiratie en Filmen op locatie wel interessant vinden.
  Voor wat betreft dat laatste: waar moet je aan denken als je ergens anders filmt, wat zijn de do’s en don’ts of de meest gemaakte fouten? En voor vloggen o.a. wat zijn goede onderwerpen, hoe lang moet zo’n vlog zijn en voor wie is dat allemaal geschikt.

  Ik ben benieuwd!

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Ha Patricia, dank je wel. Super aanvullingen, kan ik wat mee, gaaf! Ted

 7. Peter
  Peter zegt:

  dag Ted,
  Fijn dat er weer wat aanvullende literatuur komt voor de enthousiaste filmer die nog veel wil leren.
  1. de titels zijn duidelijk
  2 en 3: over beeldtaal en videoapparatuur zou ik graag wat meer leren. T.a.v. beeldtaal hoe je ”rusten” het best gebruikt en wat de dont’s daarbij zijn – of je in type beelden af moet wisselen en vooral wat de dont’s dan zijn – wat voor type beelden het in welke situatie het het beste doen (graag voorbeelden)
  t.a.v. de videoapparatuur: of je ook op afstand de camera kunt bedienen (je zit zelf een stukje verder en wil met een afstandsbediening opnemen – kan dat bij de meeste camera’s, wat zijn de voorwaarden daarvoor)

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Hallo Peter, dank voor je uitgebreide aanvulling, ga ik meenemen in de verdere uitwerking van de mini ebooks!m Top. Ted

 8. Cob Rijsdam
  Cob Rijsdam zegt:

  YouTube en Vloggen hebben mijn interesse. Daar wil ik als beginner nog veel meer over weten.

  Dus hoe doe je dat video op YouTube en een vlog maken. Wat zijn de do’s en de dont’s

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Dank Cob voor je input, top! Ted

 9. Marianne
  Marianne zegt:

  Dag Ted,
  1- De titels vind ik duidelijk
  ‘Beeldtaal’ maakt me nieuwsgierig, ik denk dan o.a. aan ’toevallige’ omgevingsaspecten die het verhaal versterken
  2- Filmen op locatie en Introductie Beeldtaal spreken mij aan
  3- Ik ben geïnteresseerd in hoe het gewone, wat er al is, effectief gebruikt kan worden, do’s en don’ts.

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Dank je wel Marianne, goed om te weten! Ted

 10. Berthy Salden
  Berthy Salden zegt:

  Leuk!
  Titels zijn duidelijk.
  Als beginner spreken me alle titels wel aan. Als ik kies dan ga ik voor Vlog Inspiratie en Checks & Tips Video apparatuur.
  Vloggen, waar moet een vlog aan voldoen en hoe krijg ik een leuke vlog? Ik zie zoveel voorbij komen waarbij ik denk daar begin ik nooit aan want ik wil toch wel een leuk, beetje professionele vlog presenteren. Video apparatuur ik heb er geen weet van?

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   He Berthy, dank voor je input! Ik kan me voorstellen dat als je net begint met video er veel op je af komt. Leg de lat ook niet TE hoog voor jezelf. Ik ben het met je eens dat er onder de vlogs veel “rommel” zit maar ook veel moois. Met eenvoudige middelen kun je echter ook een heel eind komen. Enfin, de ebooks zijn “under construction”, dus zodra klaar laat ik het weten. gr, Ted

Reacties zijn gesloten.