Meer YouTube abonnees met deze simpele link

[svp]https://www.youtube.com/watch?v=Q9tbAry5ceM&feature=youtu.be[/svp]

Als je met video aan de slag gaat als zelfstandig professional, ontkom je bijna niet aan YouTube.

Misschien heb je al een YouTube kanaal waarop je je video’s plaats. Maar probeer je ook meer abonnees op dat kanaal te krijgen? Net zoals abonnees op je eZine of Nieuwsbrief? Want zo speel je jezelf wel meer in de kijker! 

Je YouTube kanaal kan je zien als jouw TV zender.

De meeste ondernemers gebruiken YouTube als plek om video’s alleen te “parkeren”. Om van daar uit de video’s te “embedden” op de site. Zo hoef je je video’s niet rechtstreeks bij je site-hosting te plaatsen. Dat zou je site, zeker bij veel video’s, een stuk trager maken. YouTube is een gratis plek die ingericht is op het hosten en afspelen van video’s. Maar daarmee is YouTube ook jouw TV zender. Een plek die meer is dan alleen een parkeerplaats. Het is een kanaal waar je ook rechtstreeks op uit kan komen als bezoeker!

Bij een TV Zender horen kijkers

Net als bij de gewone TV wil je dat mensen naar je video’s kijken. Ook als ze rechtstreeks naar je YouTube kanaal gaan. In die zin is je YouTube kanaal je visitekaartje (en meer!) van jouw video’s. Meer dan 80% van de mensen is visueel ingesteld. Reken maar dat ze vroeg of laat direkt op jouw YouTube kanaal uitkomen. Daarmee telt jouw kanaal wel degelijk mee in je branding. Of je wil of niet. Maar dat is  mooi want die kijkers wil je natuurlijk vaker laten terugkomen. Je wilt je content toch tonen? Anders gezegd: je wilt meer bezoekers abonnee laten worden.

Je wilt natuurlijk wel betrokken abonnees

Zodra jij weer een nieuwe video upload krijgen abonnees daar een melding van. Zo hoef je niet te hopen dat ze een keer uit zichzelf terugkomen (via “instellingen” kun je beheren welke van jouw YouTube acties zichtbaar worden). Net als bij het gewone TV kijken wil je natuurlijk wel abonnees die betrokken bij je zijn. Omdat je waarde bied in je video’s die mensen aanspreekt. Aan abonnees die niet of nauwelijks kijken heb je niet zoveel. Google telt namelijk voor je ranking ook de “tijdsduur” mee dat iemand naar je video kijkt. Als je alleen maar abonnees krijgt die snel “zappen” en een paar seconden kijken, kan dat nadelig uitpakken. Oftewel: ga niet te pas en te onpas abonnees werven. Vergelijk het met je Ebook als je dat aanbiedt.

Hoe krijg je  makkelijker abonnees?

Je kan op meerdere manieren stimuleren dat anderen zich abonneren op jouw YouTube kanaal. Ook zonder dat iemand eerst naar je YouTube kanaal moet. Een manier zie je in bovenstaande video. Door bijvoorbeeld de volgende link (met toevoeging van jouw YouTube username op de puntjes) op te nemen in een mail of je Nieuwsbrief of eZine. Als link onder een “word abonnee” button of tekstlink.  LINK: http://youtube.com/subscription_center?add_user= …….. Als iemand daar op klikt, heb je een abonnee erbij. Je username vind je als je op je YouTube kanaal bent en in bovenin de url kijkt.

Ben jij al bezig met het verkrijgen van meer YouTube abonnees? Zo ja, hoe doe jij dit?

HandTed

3 antwoorden
 1. Diemanski
  Diemanski zegt:

  Met veel video’s alleen kom je er niet.
  Je moet ook kwalitatief goede video’s maken voordat je ze upload.
  Dus de tips die hierboven staan zijn goed. Je moet proberen uniek en vernieuwend te zijn in je video’s.
  Ikzelf heb nu ook ondervonden hoe moeilijk het is om abonnees te krijgen.
  Helaas geeft YouTube zelf de voorkeur om de grote YouTube boven aan de lijst te zetten. Ergens wel logisch want daar verdienen ze het meest aan. Dus als je weet dat je video’s op niveau zijn en je elke week 1 video kan plaatsen kun je beginnen met je kanaal overal te promoten!
  Zoals ik hier doe!
  Check mijn kanaal! Groetjes, Diemanski
  https://www.youtube.com/channel/UCDCiVn5sLw0NUHRRZ3XddOQ/featured

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Dank Diemanski, inderdaad telt content (kwaliteit) mee, niet sec en enkel kwantiteit. En consistentie, dwz regelmaat.

 2. jeroen
  jeroen zegt:

  echt fijn en cool hopelijk werkt hij

Reacties zijn gesloten.