Powerpoint of keynote video

Maak een video met voice-over in Powerpoint of Keynote

[svp]http://www.youtube.com/watch?v=LNq95Om1yqA[/svp]

Je kunt al heel eenvoudig een video met voice-over maken zonder een opname te maken.

Waarschijnlijk heb je wel eens met Powerpoint gewerkt. Of de Apple variant daarvan: Keynote. Programma’s waarmee je meestal presentaties maakt, bijvoorbeeld voor webinars. Maar je kunt er ook video’s mee maken. Natuurlijk niet zo geavanceerd als in echte videobewerkingsprogramma’s. Hoe doet je dat?

Powerpoint en Keynote zijn geen alternatief voor echte bewerkingsprogramma

Toch kan het voorkomen dat je een presentatie hebt of misschien en videoclip die ergens op je computer staat en geschikt voor iets wat je wil vertellen. Misschien heb je wel een video van een stockburo gekocht en wil je die nu gebruiken om iets bij te vertellen. Je kan die video gewoon op een lege slide slepen in Powerpoint of Keynote. Misschien maak je er zelfs nog wat slides bij.

Een voice over opnemen is een fluitje van een cent.

Zowel in Powerpoint als Keynote kun je makkelijk een commentaarstem opnemen. Je stem wordt opgenomen via de computer, mits die natuurlijk een ingebouwde microfoon heeft. De meeste hebben dat van zichzelf al, je kan uiteraard ook een externe microfoon eraan koppelen. Bekijk de video waar je op moet klikken om je stem op te nemen.

Let er wel op dat je verhaal op voorhand helder is.

Dat wil zeggen: weet van te voren wat je wil vertellen. En start je voice over opnamen niet voordat de volgorde van je slides (als je er meer dan 1 hebt) vast ligt en niet meer wijzigt. Want als je die achteraf nog gaat omgooien of verschuiven, kan het zijn dat je voice over niet meer klopt.

Veel succes,

Ted

 

4 antwoorden
 1. Anja Lefeber
  Anja Lefeber zegt:

  Hallo Ted,

  Dank je wel voor de uitleg. Wat ik graag zou willen is een video waarop ik zelf sta met daarachter een achtergrond, zoals jij dit ook hebt.
  Is hier een simpele methode voor of is dit alleen voor de echte experts?

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Hallo Anja, mijn achtergrond is meestal een zgn “green screen”, een enkele keer gebruik ik een bestaande achtergrond. Green screen wil zeggen dat je na de opname de achtergrond in de montage bepaalt. Als je die wit wil, kun je ook een witte muur overwegen achter je. Ga er dan niet te dicht opstaan i.v.m. mogelijk zware schaduwen van jezelf op die muur (kwestie van goed kijken of dat zo is, zachte schaduw mag best). Ik weet niet in hoeverre je zelf wil en kan videobewerken: gebruik je al bepaalde bewerkingssoftware?

 2. Claudy
  Claudy zegt:

  Hoi Ted, Als ik mijn powerpoint opsla als .mov dan hoor ik geen geluid als ik deze afspeel in quicktime wat gaat er mis? Alvast bedankt voor je reactie Groetjes Claudy

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   He Claudy, ik vermoed dat Quicktime je bestand niet goed kan “decoderen”. Een videobestand bestaat uit beeld en geluid die bij exporteren op allerlei manieren gecomprimeerd kunnen worden (anders worden bestanden te groot): zowel beeld als audio. Maar als de videoplayer die “versleutelingscode” niet kan lezen, heb je geen beeld en/of audio. Misschien is dat hier ook zo. Je zou eens kunnen proberen of je dat .mov bestand elders wel goed kan zien en horen, bijvoorbeed met de gratis VLC mediaplayer (even googlen op VLC en je hebt ‘m). Of wat gebeurt er als je de video in YouTube (verborgen) upload, speelt ie dan helemaal okee? Daarmee heb je het Quicktime probleem nog niet gefixt maar weten we wel of het bestand in orde is.

Reacties zijn gesloten.