Livestream zelf met manycam voor professionele livestream

Switcher Studio

 

Livestreamen met 2 webcams

Hoe gaat dat dan in zijn werk, met meerdere camera’s thuis livestreamen?

Hier zijn vele wegen die naar Rome leiden. Zeker op livestream gebied volgen de ontwikkelingen elkaar razendsnel op. Je kan allerlei apparatuur aanschaffen. Kabeltjes, stekkertjes, dure fancy “PTZ” camera’s en allerlei ingewikkelde software. Maar heb je dat wel nodig? En blijft het dan nog leuk?

Gelukkig vergt het thuis “multi-cam”  livestreamen voor eenvoudige uitzendingen veel minder aan apparatuur en kennis dan je workshop of event op locatie livestreamen.

Zo heb ik je eerder al (voor de Apple gebruikers) Switcherstudio als software aangereikt. Met een iPhone en iPad kom je dan een heel eind. Maar Windows gebruikers hebben daar niets aan omdat die tool niet werkt op Windows.

Manycam

Eentje die wel op Windows (en Apple) draait is Manycam. Net als Switcherstudio heeft Manycam een gratis trial. Daarnaast de betaalde varianten, waar je natuurlijk ook meer mee kan.

Bottum line is dat je met de trail versie van Manycam in een handomdraai twee webcam-beelden hebt. In je laptop heb je je ingebouwde laptop en misschien heb je ook nog een externe webcam. Die plug je in met een USB kabel, je opent Manycam en draaien maar! Terwijl je live gaat kies jij welk beeld van welke camera getoond wordt.

Dat is alles! Je kan zelfs in plaats van een webcam kiezen om een video van Youtube in je uitzending te brengen. Of, als je de betaalde versie kiest, dan kun je een reeks van “inputsources” kiezen. Sluit je nog een webcam aan dan kun je al met drie camera’s uitzenden. En meerdere Youtube video’s. Een mix van live en “voorafopgenomen” video’s dus.

Kortom: je hebt helemaal geen fancy camera’s of converterkastjes of ingewikkelde software nodig om een “next level” te creëren.

Stream jij al live met meerdere camera’s?

Ik ben benieuwd of jij al live streamt met meerdere camera’s. Zo ja, dan ben ik heel benieuwd naar je ervaringen en welk systeem jij gebruikt. Laat het weten in de reactie onder dit artikel/deze video.

enjoy!

Ted

4 antwoorden
 1. Freke Schoemaker
  Freke Schoemaker zegt:

  Ted , wat maak je toch verslavend leuke en informatieve video’s, blogs, ezines, Nu nog implementeren ….

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Haha Freke, wat grappig: verslavend, leuk, informatief…Kijk dat is natuurlijk altijd leuk om te horen, Dank dank dank! En inderdaad..implementeren…de doeners in ondernemersland winnen het van de denkers. Maar ja, je kan niet alles tegelijk dus tja…kies, choose, choisir, scegliere….(en vertel me wat je wel al geimplenteerd hebt, vier je succesjes en successen) 🙂

 2. Robert Mares
  Robert Mares zegt:

  He Ted, mooie professionele tool. Op dit moment zelfs een life time licentie voor de prijs van 2 maanden!

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Da’s een nobrainer??

Reacties zijn gesloten.