Je video publicatie “schedulen”

[svp]http://www.youtube.com/watch?v=jjFEc7zrE08[/svp]

Veel ondernemers hebben een Nieuwsbrief of eZine die ze regelmatig versturen.

Dat gebeurt vaak automatisch op een vooraf gekozen moment. Want om nu elke keer op “enter” te duwen vlak voor je eZine live gaat is niet zo handig. Maar met video kan dat ook. Zodat je video ook dan pas “openbaar” gaat. Weten hoe? 

Het voor inplannen van je video kan heel makkelijk in YouTube

Daarvoor ga je naar je YouTube kanaal. Onder het rode vierkant met witte pijl staan een aantal keuzemogelijkheden die je wellicht kent. Je kan kiezen uit openbaar, verborgen of private. Maar misschien heb jij ook wel de optie “gepland” helemaal onderaan staan.

Als je de optie “gepland” hebt, kies je die en dan zoek je de video die je wil uploaden.

Je komt dan in een scherm terecht waar je al snel ziet hoe je je datum kan kiezen. Aan de rechterkant van je scherm zie je de kalender staan. En je kunt zelfs andere wereldtijden instellen, als je reden hebt dat te doen. Anders blijft het gewoon op lokale tijd staan.

Als je de optie “gepland” niet ziet staan, moet je eerst nog iets anders doen.

Ga via videobeheer (rechtsboven) naar je kanaalinstellingen. Klik op het kleine driehoekje dat je daarnaast ziet staan. Je ziet allerlei groene bolletjes staan voor de mogelijkheden die toegekend zijn aan jouw kanaal. Het gaat om het item “inkomsten genereren”. Daarmee verschijnen er advertenties op je video. Hetgeen je waarschijnlijk niet wil (tenzij het je businessmodel is). Maar voor nu maak je de stappen even af, daarna zet je dat “inkomsten genereren” gewoon uit op de zelfde plek (en hou je de optie “gepland”).

Je kunt de “inkomsten genereren” ook per video aan of uitzetten.

Als je weer naar videobeheer gaat, zie je een lijst met al je video’s. Naast elke video zie je rechts een dollartekentje. Daar kun je per video “inkomsten genereren” mee uit of aanzetten. Dus check desnoods even dit dollartekentje, of het niet onverhoopt aanstaat terwijl je dat niet wil

Zo publiceer je dus een video weken of maanden vooruit.

Pas dan gaat de video openbaar. Soms heb je je video namelijk af en wil je die op dat moment meteen klaarzetten om later vanzelf openbaar te worden. Heb je er geen omkijken meer naar.

Lijkt je dit iets of heb je hier al ervaring mee? Dan vind ik het leuk als je dit deelt onder deze video.