Introduceer jezelf op je homepage. Of een salesvideo voor je campagne.

Homepagevideo

Eén van de meest unieke voordelen van video is dat je kijkers je zien. En die willen je zien. Ga maar naar bij jezelf als je klant bent. Wil jij weten met wie je te maken hebt? Of is tekst voldoende? Mensen doen zaken met mensen. Jou kunnen zien in bewegend beeld geeft meteen een indruk van wie je bent. Een ideale kans om snel vertrouwen te creeëren bij potentiële klanten. Het komt zo vaak voor dat mensen al een gevoel hebben iemand te kennen die ze nog nooit live ontmoet hebben. Door één of meer video’s die ze gezien hebben.

Nu kan ik me voorstellen dat voor de camera staan best een beetje eng is. Zeker als je nog nooit voor een camera gestaan hebt. Toen ik er voor de eerste keer voor stond in plaats van achter…tja, toch effe wennen hoor. Ik stel me zo best kwetsbaar op dacht ik. Maar vroeg me gelijk af: is dat specifiek verbonden aan voor de camera staan? Of meer aan ondernemerschap? Ik laat me immers op meerdere manieren zien als ondernemer. Simpelweg omdat mijn business niet bestaat als niemand die ziet. Ik begon het steeds leuker te vinden!

Het mooie van een introvideo (of bijvoorbeeld salesvideo) is dat je je opname kan overdoen totdat je tevreden bent. En die camera went snel. Daar help ik je bij. No worries. Ofwel: jouw beste eerste indruk staat straks online.

.
.
.
.

Linda Spaanbroek / InfoMarketeers

Salesvideo

Een salesvideo gaat over een specifieke dienst die je onder de aandacht wil brengen. Dat kan een event zijn waarvoor je inschrijvingen wil krijgen. Dat kan een produkt of dienst zijn uit jouw assortiment. Hier ligt de focus minder direct op jou maar meer op deze specifieke dienst. Sommige dienstverleners kiezen er voor om de salesvideo pas te laten zien nadat potentiële klanten eerste drie “launchvideo’s” te zien hebben gekregen. Video’s waarin een hoop gratis waarde geboden wordt. Daarna wordt de salesvideo getoond en kunnen kijkers beslissen of ze jouw event bezoeken of jouw dienst willen afnemen.