In 10 min. vanaf scratch jouw YouTube video

 

In 10 minuten vanaf scratch jouw YouTube video

Als je geen video opnamen wilt maken met je camera maar toch een video online wilt plaatsen kan dat. Je hoeft niet perse een camera te gebruiken om een video te maken. Met enkel afbeeldingen kom je ook een heel end. Ook al ben ik erg voorstander van jezelf in beeld brengen daar waar dat past en kan.

Snelle tools…

Er zijn heel veel tools online te vinden waar je mooie video’s kan maken met enkel afbeeldingen. Stupeflix, Powtoon, etc etc. Soms gratis maar als je wat meer wilt (of zonder watermerk) meestal betaald. En je moet er eventjes induiken om ze te leren kennen. In YouTube kan het ook. En het is eenvoudig in een paar minuten te leren.

YouTube diavoorstelling

Als je naar je YouTube kanaal gaat en je klikt op uploaden zie je rechts een icoontje met “diavoorstelling van foto’s”. Klik daar op “creëren” en je kunt aan de slag. Natuurlijk is het wel handig dat je weet wat je videoboodschap is zodat je de juiste afbeeldingen op je computer erbij kunt zoeken. Waarschijnlijk heb je in de loop van je ondernemersjaren aardig wat afbeeldingen verzameld.

Sleep die afbeeldingen naar het pop-up venster dat je ziet nadat je op creëren geklikt hebt. Klik vervolgens op de foto’s die je wilt gebruiken voor je video en klik op “selecteren” en “volgende”.

Tekst en muziek toevoegen.

Het kan handig zijn tekst toe te voegen en eventueel muziek. Voordat je daarom op “video maken” klikt, ga je naar de YouTube editor. Zie de video hierboven. YouTube heeft namelijk een eigen editor waar je eenvoudige bewerkingen mee kan toepassen. In het voorbeeld in de video zie je hoe je dat eenvoudig doet. Je kan ook je eigen huisstijl kleur daarbij kiezen. Ook de deur van elk plaatje bepaal je zelf. Pas als je klaar bent klik je op “video maken”.

En klaar is Kees.

De YouTube editor kan nog veel meer maar niet zo veel als een speciaal videobewerkingsprogramma (zoals iMovie of Moviemaker of Camtasia of Screenflow). Ook als je wilt combineren (video opnamen met afbeeldingen) kan dat binnen deze editor. Dan start je echter niet vanuit “diavoorstelling creëren” maar start je vanuit youtube.com/editor. Maar voor regelmatige en uitgebreidere videobewerkingen raad ik de aparte software aan.

Ted

 

 

 

10 antwoorden
 1. Antoinette Kat
  Antoinette Kat zegt:

  Wat ben ik hier blij mee nu ik juist op zoek was naar een manier om alleen met foto’s een filmpje te maken. En dan kom jij vandaag met deze duidelijke instructie en hoe dit zo simpel met You Tube te doen is!
  Wederom een hartelijk dank je wel, Ted!

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Tja…dat universum weer he Antoinette… -;). Succes! Ted

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Graag gedaan Joy, succes! Ted

 2. Esther
  Esther zegt:

  Hai Ted, kan ik er ook mijn voice-over achter plaatsen? Dus, dat ik erbij spreek? En dat ik PowerPointslides toon ipv foto’s?

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   He Esther, ja dat kan. Maar alleen door bijvoorbeeld op je telefoon/camera een video te maken (beeld maakt niet uit, voor mijn part een witte muur) waar je je voice-over bij inspreekt. Je gebruikt dan alleen het audio gedeelte IN youtube. Hoe? Door ook die gehele video te uploaden. En dan in het videobewerkingsprogramma van YouTube (youtubeditor.com) die video te slepen naar de “AUDIO-lijn”: dus je sleept die clip ONDER de beeldlijn waar de rest van je afbeeldingen staat. Anderzijds: als je al een Powerpointpresentatie hebt: je kan IN powerpoint ook een voice-over toevoegen, die presentatie als video “exporteren” en dat bestand uploaden naar YouTube. Hoop dat het duidelijk is ;-). Groetjes, Ted.

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   You’re welcome Freke! Groetjes, Ted

 3. Jeltje
  Jeltje zegt:

  Wat een gode tip! Ik had al een tijdje het idee om een video alleen met fotos te maken en daar kom jij langs met deze geweldige tip!
  Wat is de beste maat foto om te gebruiken? Ik maakte snel een videootje met 3 afbeeldingen, maar zie zwarte kanten langs een paar fotos. Dus er is een optimale maat neem ik aan. Graag hoor ik wat dit is. Alvast bedankt

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Hoi Jeltje, die foto’s hebben inderdaad vaak andere verhoudingen (lengtexbreedte), meestal 4:3. Maar video is tegenwoordig 16:9, dus je zult dan een stukje uit die foto moeten pakken of “opblazen”. Dan heb je die zwarte kanten links en rechts niet. Groetjes, Ted.

Reacties zijn gesloten.