Hoe maak je een link vanuit je video naar een webpagina?

Annotations in YouTube

YouTube Cards

Externe links: hoe maak je die vanuit een video naar je webpagina?

Je video staat op YouTube. Of Vimeo. Of Facebook. Niet iedereen van jouw kijkerspubliek komt direct op je website. Ziet misschien eerst hier jouw video. Maar je wil wel een link vanuit die video naar bijvoorbeeld een pagina op je site. Om meer informatie te geven bijvoorbeeld. Of inschrijvingen te krijgen. Externe of external links dus. Hoe maak je die externe links? Dat is de vraag in deze Kijkersvraag video. Een vraag die ik regelmatig krijg.

Links vanuit je video op YouTube.

External links maken vanuit YouTube heb ik in eerdere video’s toegelicht. Het kan met zogenaamde “Annotations” en/of met “YouTube Cards”. Het voordeel van de laatste is dat zo ook op mobile devices werken. In tegenstelling tot “annotations”. Wil je precies weten wat dit inhoudt, bekijk dan die video’s. Je vindt de links daarvan onder bovenstaande video.

Vimeo

Bij Vimeo kan het ook als je een betaald account hebt. Niet bij het gratis account helaas. Het werkt daar heel simpel. Bekijk bovenstaande video hoe. Je kan dan kiezen of je video na afspelen terug moet gaan naar het begin. Of naar een andere video. Of…naar een webpagina. Bij Vimeo kan zo’n link alleen op het eind van je video. Helaas is die link niet onderstreept, toch een gangbare regel bij tekstlinks. Waardoor het wel zo handig is kort tevoren je kijker zelf te attenderen op die mogelijkheid. Overigens: als je video al op je site staat, vraag je dan wel al of je de kijker daarvandaan wil leiden. Bij een salespagina zou ik dat zeker niet doen, wel als je bijvoorbeeld 3 videotutorials gratis weggeeft en je wil de kijker na tutotial 1 de mogelijkheid bieden naar een pagina te gaan met videotutorial 2.

Facebook

In de video hierboven zie je hoe ik een video op mijn zakelijke pagina uploadt en supersimpel een knop kan laten verschijnen na afloop van de video. Dat zit in Facebook. Je uploadt je video dan direct in Facebook, dus hier komt verder geen YouTube of Vimeo link aan te pas. Kies vervolgens het type knop dat past bij wat je wil, bijvoorbeeld “meer informatie”.

Is dit video waardevol voor je? Dan vind ik het tof als je ‘m deelt op Facebook of Twitter bijvoorbeeld. Gebruik daarvoor de deel-icons onderin. Je mag natuurlijk ook een reactie achterlaten over jouw ervaringen met externe links. Of een vraag die je nog hebt.

Hartelijke groet,

 

HandTed

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *