Hoe download je een YouTube video?

 

YT download TN

Bij trainingen of presentaties kan het voorkomen dat je video’s aan je publiek wil tonen.

Bijvoorbeeld omdat je een training in communiceren geeft of productiever werken en toevallig vond je op internet hele mooie voorbeelden die je presentaties ondersteunen. Die wil je laten zien aan je publiek. Je bent bezig je Powerpoint of Prezi verhaal te maken en wil die video invoegen. Zodat je die ook via de beamer kan laten zien. 

Je kan natuurlijk online de url van de video gebruiken.

Dan heb je ter plekke een wifi verbinding nodig om op internet te komen. In de regel zijn die er ook bij veel plekken die ingericht zijn voor trainingen en presentaties. Maar het zou zonde zijn – zoals dat met techniek nog wel eens gebeurt – als die het of laat afweten of heel traag is waardoor je video hapert. En je had juist bedacht nog een vraag naar aanleiding van die video te stellen aan je publiek. Kortom: toch handig als je in ieder geval een “back-up” hebt. Al dan niet in je Powerpoint of gewoon op het bureaublad van je computer. Zodat je altijd vanaf daar je video -offline- kan afspelen.

Een apart video bestand is zekerheidshalve wel zo handig.

Om je video als apart bestand te krijgen zul je dus die moeten downloaden. Dat is niet iets wat standaad kan. Er zit normaliter geen knopje bij die video met de tekst “download de video”. Er zijn verschillende manieren. De manier die ik de laatste tijd gebruik vind ik zelf de meeste eenvoudige. Ga maar eens naar www.downloadvanyoutube.nl.

Schermafbeelding 2013-12-04 om 23.09.37

Downloadvanyoutube.nl is heel eenvoudig.

Je hoeft niet eerst, zoals bij veel andere programma’s, software te downloaden. Het enige wat je hoeft te doen is de url van de video op YouTube die je wil gebruiken te kopieren en te plakken bovenin het invulveld van deze site. Je klikt op GO en dat is alles: de video komt in je downloadbox van je computer. Als los mp4 bestand. Mp4 is een gangbaar “format” dat vrijwel overal afspeelt tegenwoordig.

Veel succes!

handt tek Ted

 

 

2 antwoorden
 1. Danielle Braun
  Danielle Braun zegt:

  Beste Ted, dank je voor je altijd prima artikelen. Ik heb een tip en een vraag. Ik had er last van dat de filmpjes die ik in mijn PP had verwerkt (gedownload met de tool die jij ook noemt) soms haperde in mijn presentatie. Heel irritant, vooral ook omdat het soms wel, soms niet gebeurde. Dus dan test je thuis goed en hapert het on stage. Na heel veel zoeken en puzzelen heb ik (denk ik, tot nu toe gaat het goed) de oplossing. Het is belangrijk dat je het gedownloade filmpje in dezelfde map opslaat als je PP presentatie. Ik had eerst een aparte map voor filmpjes en een andere voor presentaties en blijkbaar is die zoektocht te lang… Dus tip: plaats je gedownloade filmpje altijd in dezelfde map als je PP. Vraag aan jou: herken je dit, of heb jij nog andere tips en oplossingen voor als you tube filmpjes toch haperen?

  Dank en groet, Danielle Braun

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Hallo Danielle, dank voor je leuke reactie en tip! Vervelend als filmpjes on stage alsnog haperden zeg. Fijn dat je jouw oplossing deelt, zelf heb ik (gelukkig…even afkloppen) die ervaring nog niet met losse videobestanden tijdens presentaties (wel een keer toen ik op de online verbinding “gokte”). Omdat ik ze zelf altijd vanuit een aparte map vanuit ’t bureaublad destijds snel opende (dus even uit PP/keynote ging), maar jouw werkwijze (zelfde map als PP opslaan) is sneller denk ik. Dank nogmaals! Hartelijke groet, Ted.

Reacties zijn gesloten.