Direkt een specifiek moment uit je video delen

[svp]http://www.youtube.com/watch?v=D3YgrnzPtoc[/svp]

 

Soms wil je een specifiek moment uit een video delen.

Bijvoorbeeld de 4e tip uit je video met 7 tips. Omdat die 4e tip precies aansluit bij een vraag die iemand aan je heeft. Maar het kan net zo goed een video zijn van iemand anders waar jij een specifiek fragment wil delen. Iets dat je vooral uit zo’n video inspireert, raakt, boeit. En tja..laat dat nou net in het midden van de video zitten. Hoe deel je dat het meest direkt? 

Je kan natuurlijk het tijdstip erbij vermelden.

Maar ja….dan moet die ander gaan scrollen en dat kan al een drempel zijn. Dat geldt immers voor alles waar je een actie van iemand anders verwacht. Hoe direkter, hoe laagdrempeliger, hoe simpeler, hoe beter. Hoe groter de kans op respons ook.

Maar het kan ook veel direkter.

Als jouw of andersmans video op Youtube staat klik je onder de video op “delen”.  Dan verschijnt er een url in beeld waar rechts een tijdsaanduiding staat. Een leeg veld dat je kan invullen. Zit jouw specifieke moment bijvoorbeeld op 2 minuten en 23 seconden, dan vul je hier 2:23 in. Klik op enter en de url wordt iets langer door de tijdstoevoeging.

Kopieer de url en deel.

Nu kopieer je deze gehele link en plakt hem in je bericht naar die ander. Of als je ‘m op sociale media wil delen, plak je deze bijvoorbeeld in een facebook post. Of een mail als het voor iemand anders of een beperkt aantal mensen is. Zodra de ontvanger hierop klikt, begint de video op dat specifieke moment.

Kijk in de video om precies te zien hoe ’t werkt.

Een kind kan de was doen. Zeker bij lange video’s is dit handig. Helaas kun je niet meerdere momenten tegelijk benoemen, daar zul je dan één voor één een nieuwe link voor moeten maken.

Of heb jij andere manieren waarop je dit doet? Laat het weten via de reactiebox, ik ben benieuwd!

Hartelijke groet en veel succes,

HandTed

 

 

 

 

6 antwoorden
 1. Margo
  Margo zegt:

  Dank je wel Ted! Zo simpel, en zo handig .. dat nog nooit eerder daar iemand mee gekomen is.

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Graag gedaan Margo, van die handige weetjes inderdaad. groet, Ted.

Reacties zijn gesloten.