De 1e YouTube indruk: heb jij je YouTube TEASER-video?

 

Een eerste indruk

Hoe vaak kun je een eerste indruk geven? Twee keer, vijf keer, één keer? Retorisch vraag natuurlijk want de mogelijkheid voor een eerste indruk kun je maar één keer geven. Zeker online. In de snelle wereld klikken en swipen bezoekers meteen weg als het niet meteen matched.

Voor iemand die jou al kent, heb je die eerste indruk al ooit gegeven. Maar voor een nieuweling nog niet. YouTube snapt dat en biedt de mogelijkheid om de beginpagina voor de ene groep net even anders te laten uitzien dan voor de andere groep. Wel zo handig.

Een eerste indruk op YouTube

Als je nog geen YouTube kanaal hebt (ik noem het altijd: je eigen “TV station”) bekijk dan ook de vorige vlog, waarin ik je tips geef om snel te kunnen starten met je YouTube kanaal. YouTube biedt de mogelijkheid om reeds bestaande YouTube abonnees van je een andere bovenkant van je YouTube beginpagina te laten zien dan nieuwe bezoekers. Lees: een andere video. En nieuwe bezoekers wil je iets anders vertellen dan bestaande abonnees. Bestaande klanten van je heet je toch ook niet steeds met hetzelfde verhaal welkom, of wel?

De YouTube kanaaltrailer of teaservideo

Nieuwe bezoekers laat je je “kanaaltrailer” of “YouTube teaservideo” zien. Die twee begrippen worden nog al eens door elkaar gebruikt, maar komen op hetzelfde neer. Zie het als de introductievideo op de beginpagina van je YouTube kanaal. Daarin maak je duidelijk wat jij de kijker te bieden hebt, waak er dus voor om hier al je opleiding en al je methodieken in een ellenlange video te verkondigen. Ook hier geldt: what’s in it for them? Voor bestaande abonnees kun je bijvoorbeeld je laatste upload tonen in plaats van die teaservideo.

Hoe stel je je kanaaltrailer in op YouTube?

Bekijk ook bovenstaande video waarin ik voordoe hoe je deze kanaaltrailer instelt. Natuurlijk moet je wel eerst die video uploaden. Anders valt er niets te selecteren in je YouTube videolijst. Ga naar je YouTube kanaal en klik op je homepage op het “tandrad” of “instellingen” icoontje rechts boven.

Dan verschijnt er eens scherm waar je moet checken of “de lay-out van je kanaal aanpassen”  op “AAN” staat. Dit doe je door het schuifje naar rechts te slepen. Vergeet niet om daarna op opslaan te klikken. Daarna zie je twee tabbladen verschijnen. Eentje waarmee je de instelling voor nieuwe bezoekers kan regelen en de andere voor bestaande abonnees. Kwestie van je video kiezen en klaar is kees.

En?

Heb jij al een YouTube kanaal? Met “teaservideo”?  Laat jouw ervaring of vraag achter in het reactieveld onder deze video, ik reageer zo spoedig mogelijk. En als je deze video waardevol vond, vind ik het leuk als je ‘m deelt! Dank je wel!

Enjoy!

Ted

 

 

 

7 antwoorden
 1. Jeanette B.
  Jeanette B. zegt:

  Ik heb me ooit kapot gezocht naar die functie en daarna liet ik het liggen. Bedankt voor herinnering, Ted, TOP TIP! 🙂

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   He Jeanette, ik ken dat…waar zat dat “vinkje” of dat “tabje” ook weer…maar je bent er weer! Super!

 2. Danka Husken-Smit
  Danka Husken-Smit zegt:

  Hallo Ted, eindelijk tijd gemaakt voor dit o zo belangrijke item. Snap nog niet helemaal hoe het werkt, maar zal er wel achter komen, dat werkt bij mij meestal zo.

 3. Danka Husken-Smit
  Danka Husken-Smit zegt:

  Hallo Ted, eindelijk tijd gevonden om dit toch zo waardevolle item te onderzoeken. Ben er nog niet uit, maar al doende leert men, toch?

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Hallo Danka, dank voor je reactie! Waar blijf je op hangen hier? Of ben je er inmiddels uit? Hartelijke groet, Ted.

Reacties zijn gesloten.