Coming soon! Help je mee?

Coming soon, help je mee?

Als ondernemer die met video’s aan de slag wil weet je misschien dat het soms best moeilijk is om te bepalen WAT je moet vertellen in je marketingvideo’s. Je wilt niet teveel vertellen, maar ook niet te weinig. En…voor elke type video de goede dingen. Dat wil zeggen: dat het je die respons oplevert die je graag wilt.

Kijkers haken nu eenmaal snel af…

Bij een kennismakingsvideo’s op je homepage is dat bijvoorbeeld dat mensen je gaan bellen. Of iets downloaden. Of een email adres achter laten. Bij een salesvideo is dat misschien het verkrijgen van inschrijven of bestellingen. Bij een educatieve videoserie dat je “cursisten” geboeid blijven en actie ondernemen.

Als je je zekerder voelt over het WAT, sta je ook zekerder voor je camera. Uiteindelijk is de inhoud EN de manier waarop je overkomt bepalend voor hoe de kijker je video ervaart.

Om je te helpen met het WAT van allerlei soorten video’s, ben ik bezig met het maken van een nieuw online (betaald) programma. Dat je dus thuis in eigen tijd en tempo kan volgen. De inhoudsopsgave van het progamma is klaar, de hoofdstuk indeling ook, de exact invulling laat nog absoluut ruimte over. Ruimte voor wat jij bijvoorbeeld belangrijk vind in zo’n programma om het interessant te maken.

Daarom mijn vraag aan jou: wat helpt jou als het gaat om het verzinnen, opbouwen, opzetten, vormgeven van de content van je marketingvideo’s? Dan heb i het dus niet over welke camera handig is. Of hoe je met videolampen aan de slag kan. Nee, puur gericht op datgene wat je wilt overbrengen qua boodschap.

Heb jij daar ideeën over, laat ze weten in het reactieveld hieronder. Of als je iemand anders weet voor wie dit mogelijk interessant is: deel of mail hem of haar dit bericht, dat zou tof zijn! (thanks!!)

Alvast een TIP

In de video hierboven geef ik je alvast een gratis tip die in heel veel video’s helpt om je inhoud vorm en structuur te geven. Eentje die ik ook altijd zelf gebruik. En bij mijn klanten die ik 1 op 1 help. Check welke dit is en probeer het maar eens uit.

En dat is nog maar 1 tip uit het nieuwe programma.

Enjoy!

Ted

 

 

6 antwoorden
 1. Joy Ligteringen
  Joy Ligteringen zegt:

  Hi Ted,
  Waar ik mee zit is hoe je langere videos boeiend kunt houden?
  Ik werk als storyteller en wil ze o.a. op Youtube zetten.
  Maar wat is de beste manier om dat te doen?
  Welke entourage is boeiend, moet ik de kijker aankijken of…?
  Warme groet,
  Joy Ligteringen

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Goeie punten Joy! Wel/niet aankijken, storytelling in videovorm uberhaupt (hoe en wat?), je hebt me geinspireerd om paar punten nog wat uit te diepen! Thanks! Ted

 2. Rosanne Faber
  Rosanne Faber zegt:

  Het zou mij helpen als iemand me de juiste vragen stelt zodat ik daarmee mijn eigen verhaal helderder krijg. Dit kan een persoon zijn maar kan ook op schrift staan. Vragen als: wat wil je bereiken, wie wil je bereiken, waarom kies je voor film, lengte, uitstraling/kleurgebruik/achtergrond, eigenlijk een soort checklijst die je afwerkt. Een valkuil is denk ik vooraf teveel opschrijven waardoor de spontaniteit er af gaat. Maar vooraf nadenken is wel nuttig. Het helpt denk ik ook om je echt een concreet persoon ‘achter’ je camera voor te stellen waar je tegen praat. En neem dan liever je buurvrouw of je zusje dan een expert op jouw vakgebied. Dank voor je tip!

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Dank Rosanne voor je vragen en checklist optie. Je opmerkingen over spontaniteit vs tekst is een veelgeziene (ogenschijnlijke) spagaat. Ik ga daar op de training in. Bovenstaande video is ook spontaan verteld, maar met voorbereiding-;). De ene keer doe je zoiets iets strakker dan de ander keer, hangt van type video af. Ik heb overigens 2 zussen, dus als je die liever hebt 🙂 LOL. Thanks! Ted

 3. Gerdien Raven
  Gerdien Raven zegt:

  De een zegt dat je boodschap niet te lang moet zijn, terwijl een ander zegt dat hij best een tijdje mag duren. Hoe hou een langer verhaal spannend?

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Dank Gerdien! Goed punt ook (tijdsduur is overigens geen absolute “wet” voor, hooguit richtlijnen. Je kan ook niet alle video’s op dit punt over 1 kam scheren). Gr. Ted.

Reacties zijn gesloten.