Out of the Box: de Snowball Blue microfoon.

 

In deze “Out of the Box” aflevering laat ik je een produkt zien dat ik zelf ook gebruik en dat misschien ook interessant voor jou is.

Dit keer gaat het om de Snowball Blue. Dat is een microfoon die je met een USB aansluiting direkt op je laptop of desktop aansluit. De Snowball ziet er ook echt uit als een hippe sneeuwbal, zeker als je ‘m in het wit koopt. Wil je weten of het iets voor jou is? Kijk, luister en lees verder. 

Waarvoor kun je de Snowball gebruiken?

De Snowball leent zich bijvoorbeeld voor je webinarsessies, of Skype of Google Hangout. Maar ook om tutorials om te nemen. Want stel je legt iets uit op je computerscherm en neemt dat scherm op met zogenaamde “screencapturing” software. Dan wil je natuurlijk ook goed verstaanbaar zijn.

Is de microfoon van de computer zelf dan niet goed genoeg?

Dat hangt van je gewenste kwaliteit af.Je zult prima verstaanbaar zijn met de interne microfoon maar of dat het mooiste stemgeluid is, is maar de vraag. Daarvoor moet je dat eigenlijk na elkaar kunnen beluisteren. En dat is precies wat ik je in de video laat horen. Je krijgt toch vaak een wat voller of kleurrijker stemgeluid.

De Snowball heeft drie standen aan de achterkant.

Stand 1 is voor als je zelf in een rustige ruimte aan het praten bent. Stand 2 is als er wat meer omgevingsgeluid of rumoer aanwezig is, dan wordt dat wat getemperd. Terwijl stand 3 juist bedoeld is voor als je bijvoorbeeld iemand naast je hebt zitten en je doet een interview. Dan pikt stand 3 wat meer geluid rondom op.

En…de Snowball is er in drie kleuren: wit, zwart en aluminium.

Inclusief statiefje en usb kabel, kijk maar naar de video. Want dan zie je wat er “vers uit de doos” komt.

Conclusie?

Een prima en eigenzinnig vormggegeven microfoon die voor weinig geld (plm 70-80 euro) mooie geluidskwaliteit levert. Natuurlijk er zijn duurdere microfoons, tot honderden euro’s meer aan toe, die nog verfijnder zijn. Maar of die dat waard zijn voor dit soort toepassingen, vraag ik me af. T’is maar hoever je zelf wil gaan. Een klein minpuntje is dat het statiefje weliswaar in hoogte verstelbaar is, maar het aandraaimechanisme werkt niet altijd optimaal waardoor je ‘m liever niet te vaak verstelt. Want dan wil die nog wel eens spontaan omlaag zakken. Daarvoor zou ik de microfoon echter  niet laten staan-;)

Wat zijn jouw ervaringen met microfoons voor deze toepassingen? Werk je ook met een externe microfoon? Deel je ervaringen hieronder, waarvoor alvast dankjewel!

HandTed

15 antwoorden
 1. Aartjan
  Aartjan zegt:

  Interessante video Ted, bedankt. Zelf gebruik ik een goede Logitech headset voor webinars. Maar ben niet helemaal tevreden over het geluid, er zit een klein kraakje in. Heb jij voorkeur voor snowball, headset of heb je ze niet vergeleken? In webinars zet ik nooit de webcam aan dus maakt het voor het zicht niet uit dat ik een headset op heb. En ik weet zeker dat de microfoon altijd goed bij mijn mond in de buurt zit.

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   He Aartjan, dank voor je reactie. Ik heb zelf ook een headset (overigens ook een Logitech, eenvoudig modelletje: H390), maar heb nog geen last van kraakjes gehad. Wel wisselende reviews gelezen over de H390 (i.t.t. over de Snowball Blue). Een echt zuivere 1 op 1 vergelijking heb ik nog niet gemaakt met de Snowball (frequentiebereik en dat soort dingen), hoewel ik de spraakkwaliteit van de Snowball wel een mooiere klankkleur vind hebben (in ieder geval geen ruis). Kan ook haast niet anders, de Snowball is stuk degelijker (en groter) gebouwd. Ik mis ik de “oortjes” die headset heeft niet echt (desnoods zet ik dan wel mijn professionele koptelefoon die ik bij video opnamen gebruik evt op, ook al is dat een joekel). Groetjes, Ted.

  • Jules Leenders - Stein
   Jules Leenders - Stein zegt:

   Waar ik juist benieuwd naar ben bij bijvoorbeeld hangouts of Skype gesprekken, hoe filtert deze microfoon het geluid van de tegenpartij weg? Hoe voorkom je galm? En wat is bijvoorbeeld het verschil van deze microfoon met een (Bluetooth) headset?

  • Rob Möhlmann, De Hangout Helper
   Rob Möhlmann, De Hangout Helper zegt:

   Goeie vraag +Jules Leenders – Stein ! Vind je het leuk om deze vraag nog even te posten in het evenement door op de video afbeelding te klikken? Plaats je vraag dan in de Q&A app en dan nemen wij deze mee tijdens de uitzending.

 2. Mirjam van Rees
  Mirjam van Rees zegt:

  Ik heb zelf zowel een Logitech headset, als een Snowball. Ik merk duidelijk verschil in kwaliteit. Met de Snowball is de kwaliteit veel
  professioneler. Ik gebruik sinds een jaar nu alleen nog maar de Snowball voor al mijn webinars, video’s en Skype interviews.

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Thanks Mirjam, Snowball it is-;)

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   He Michael, Snowball is o.a. te krijgen bij Baxshop.nl maar als je Googled vind je nog meer online shops. Succes, Ted.

 3. Danka Husken
  Danka Husken zegt:

  Prima verhaal Ted en ook goed aangetoond. Daar ben ik blij mee, want mijn stem is wat zacht en het geluid bij mijn laptop en PC vaak blikkerig.

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Dank Danka en succes met experimenteren! Hartelijke groet, Ted.

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Als je je voice-over opneemt via je laptop, is het slim daar een aparte externe microfoon op aan te sluiten. Je kan wel je stem opnemen met de interne microfoon van je laptop of computer, maar die klinkt meestal wat blikkeriger. Ik gebruik zelf de Snowball Blue. Die plug je met een usb aansluiting zo in. Check dit artikel/vlog maar eens om het verschil te horen:  https://www.easyvideomarketing.nl/box-de-snowball-blue-microfoon/ […]

 2. […] die hij beantwoordde zijn: Welke microfoon is geschikt? Is een webcam geschikt? Welke video toepassingen zijn […]

Reacties zijn gesloten.