Blabcasting video interactie: Periscope en Hangout in één?

 

 

Blabcasting video interactie: Periscope en HangOut in één?

Er zijn aardig wat “video-live-stream” mogelijkheden op internet. Waarmee je live “verslag” doet. En in meer of mindere mate met je publiek kan interacteren. Meerkat en  Periscope zijn de meest recentste. En ook met Google HangOuts en YouTube live events kom je een heel end. Met elk zijn voor- en nadelen. En makkelijker of soms ook moeilijker te leren. Nu is er een tool die supereasy is. Binnen 2 minuten ben je on air. Blabcasting heet het. In Amerika een hit. Ik vind het iets weghebben van Periscope en Google HangOuts tegelijk.

Blabcasting?

Blabcasting. Bijzonder naam…van blablabla… De tool is nog in beta-versie, ongetwijfeld brengen de makers de komende weken/maanden nog verbeteringen of verfijningen aan. Maar hoe werkt het? Heel simpel. Je download de app op je smartphone of anders ga je naar www.blab.im. Daar maak je een account aan (via je Twitter username) en ready to go. Je kiest een titel voor je Blab, je kiest uit een aantal voorgeprogrammeerde “tags” die gerelateerd zijn aan je onderwerp. Tot slot bepaal je of je meteen live gaat of dat je later live gaat. Bij dat laatste heb je nog wat meer tijd om je Blabcast link bijvoorbeeld mee te nemen in je eZine of Nieuwsbrief.

Welke toepassingen zijn er mogelijk?

Je kan Blabcast prive gebruik maar waar het mij hier om gaat is met name zakelijk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het live in realtime verslag doen van een event. Met een aantal personen, elke een eigen smarthphone, tegelijkertijd in hetzelfde platform en dezelfde link, een real time verslag doen. Multi-camera zonder satelietwagens of regiekamer. Alleen smarthphone en internet (ook interessant voor de journalistiek). Of je gebruikt de omgeving om vanuit je webinar via een link in de chat (bij de Q&A bijv)over te schakelen naar de Blab: als “after-party”.

Hoe ziet het eruit?

Het beste bekijk je de video hierboven. In het midden van de scherm zie je de live-sprekers. Dit zijn er maximaal vier. In de rechterkolom zie je deelnemers. Die horen en zien dus de sprekers in het midden en kunnen vragen om in de “open seat” te komen. De Blabcasthost bepaalt of iemand erin mag of niet. En kan er ook iemand uitzetten, om bijvoorbeeld plaats te maken voor een nieuwe deelnemer. Deelnemers kunnen altijd in de chat, rechtsbeneden, reageren, vragen stellen etc. Net als in een webinar.

Verspreid razendsnel je uitzending via “Tell a little bird”

In de linkerkolom zie je een button: “tell a little bird”. Daar kan iedereen op klikken. Op dat moment verschijnt de link van de Blabcast in de Twitterfeed van diegene die op die button geklikt heeft. Zodat zijn/haar volgers dat kunnen zien en meteen in de uitzending kunnen komen als ze dat willen. Geen software nodig: klikken en je zit erin. Die tweet verschijnt overigens ook IN de blabcasting uitzending in de linkerkolom.

Likes geven aan sprekers…

Net als de hartjes bij Persicope kun je hier ook een spreker een “hartje” of “like” geven. Hier heet het “prop”. Zodra je op de spreker klikt (middenkader) verschijnen twee handjes en krijgt diegene die like erbij.  Leuk als je een competitie wil doen of  om te kijken welke info aanslaat en welke niet.

Is screenshare mogelijk?

Nee, op dit moment is screenshare niet direct mogelijk. Als dat toegevoegd wordt, heb je natuurlijk al vlug een eenvoudig webinar-alternatief. Mogelijk is dat één van de toevoegingen die nog gedaan wordt door de makers.

Ik ben benieuwd welke toepassingen jij ziet voor je business met Blabcasting.
Misschien heb je er zelfs al ervaring mee. Laat het weten in het reactieveld hier beneden, ik ben erg benieuwd.

Hartelijke groet,

 

HandTed

PS: …delen van deze video mag natuurlijk -;)

8 antwoorden
 1. Nathalie
  Nathalie zegt:

  Ziet er interessant uit!
  Ik heb een vraagje…Is er ook een app van voor Android?

  Warme groet,
  Nathalie

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Hallo Nathalie, bij mijn weten (nog) niet, ze zijn voor smartphone begonnen met iPhone. Onduidelijk wanneer ’t komt, maar je kan het uiteraard checken in Playstore op je Android smartphone en zoeken onder “blab”. Icoontje ziet er uit zoals op beginbeeld van mijn video. Hartelijke groet, Ted.

 2. Dia Kakebeeke
  Dia Kakebeeke zegt:

  Van Blabcast had ik nog nooit gehoord! Leuke tip, Ted!
  Heb gelijk een account aangemaakt bij mijn Twitter.
  Voor mijn bedrijfje kan ik het wel gebruiken, verwacht ik.
  Mijn missie is om mensen met problemen in een partnerrelatie, of op de werkvloer, te helpen bij het begrijpen van het gedrag van de ander.
  Dat doe ik via kennis door te geven over Temperamenten. Elke persoon heeft temperament, en 1 van de 4 soorten temperamenten is meestal het meest opvallend in hem of haar.
  Dat zou ik zichtbaar kunnen maken in die 4 schermpjes op Bladcast 🙂 . Al pratende kun je namelijk heel snel zien welk temperament het meest opvalt. Wanneer je het temperament van de ander kent, zal je hem/haar ook veel sneller begrijpen.
  Ben benieuwd of het gaat werken.
  In ieder geval bedankt voor de tip!

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   dank Dia voor je reactie. Leuk idee om zo Blabcast in te zetten! Je zou eventueel zelfs 4 trainingsacteurs die zich op 1 plek bevinden in dezelfde situatie, anders op die situatie kunnen laten reageren. Enfin…aan creativiteit geen gebrek [enne…bedrijfJE bestaat niet, bedrijf wel ;-)]. Succes Dia!

 3. Erik Denekamp
  Erik Denekamp zegt:

  Erg mooie tool, maar voornamelijk conversaties in het Engels.
  Ik heb vandaag (zondag) een nieuw Blab gestart met als Nederlandse titel dat ik graag over interactieve video wilde praten. Na 10 minuten zat ik alleen met amerikanen te praten zonder ook maar een enkele nederlander terwijl mijn volgers op Twitter bijna allemaal Nederlands spreken.
  Weet jij nog een goed kanaal waar we Nederlands gesproken wordt Ted?

  Groet, Erik

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Dank Erik voor je reactie. Herkenbaar, eerste test blabcasting kwamen vooral spontaan Engelssprekenden bij me. En die bleven ook nog best lang, terwijl we Nederlands spraken. In Nederland is het (nog?) een relatief onbekende tool, boost moet nog komen denk ik. Wat je kan doen is kijken of “schedulen” helpt, dus niet spontaan maar Blab inplannen en daarmee meer tijd om ruimer aan te kondigen/ promotie voor maken (niet alleen voor je Nederlandse volgers, maar ook andere sociale media en/of eZine). Vriendelijke groet, Ted.

 4. Danielle
  Danielle zegt:

  Gaaf Ted en bedankt voor de uitleg. Ik heb weer iets uit te zoeken zie ik 😉 want dit ziet er uit als een mooie tool.

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Dank Danielle, succes ermee! Enige wat je hoeft uit te zoeken is waar je t wil toepassen-;)

Reacties zijn gesloten.