Een informatieve video over jouw bedrijf

Als je een groter bedrijf hebt, dat uit meerdere afdelingen bestaat, is een bedrijfsvideo interessant om je publiek snel kennis te laten maken met de diverse aspecten van je bedrijf. Omdat je daarmee in 4 tot 8 minuten toont wat je business is. Handig bij presentaties, beurzen of op je website.

Afhankelijk van wat je wil, vergt het maken van een zo’n video meer of minder tijd. Daarom is een gesprek over je wensen de eerste stap. Wat wil je precies bereiken met deze video? Wie is je kijkerspubliek? Waar wordt de video vertoond? Van daaruit komen we uiteindelijk tot een concept-idee. En een script dat de leidraad vormt voor de filmdag of filmdagen.

Hieronder vind je een voorbeeld van zo’n video. In dit geval gaat het over Bevolkingsonderzoek Zuid. Een organisatie die zich, kort gezegd, richt op het redden van mensenlevens of het behalen van gezondheidswinst. Door preventief onderzoek te doen naar mogelijk aanwezige kanker bij mannen en vrouwen.

De video wordt gebruikt op de website en is gebruikt voor het digitale jaarverslag. Primaire doelgroep is de client die met dergelijke onderzoek te maken krijgt. Een kijkje achter de schermen en wat er allemaal bij komt kijken en tot welke resultaten dat leidt. Er is bewust gekozen om een deel van het verhaal via de client te tonen.