360 graden video met Ball Head Pro

Interesse in ballhead, mail: ted@easyvideomarketing.nl

360 graden video met  Ball Head Pro

Een handig accessoire voor als je met je camera 360 graden rond (of minder rond) wilt filmen, is de Ball Head Pro van Sevenoak. Het ziet er een beetje uit als een uit de kluiten gewassen ijshockey puck. De “puck” bestaat uit twee open elkaar gestapelde schijven waarbij de grotere schijf een motortje bevat dat de kleine schrijf doet ronddraaien.

En op die kleine schijf plaats jij je camera. Dan kan bijvoorbeeld je smarthphone zijn, in een standaardhouder die ook op je statief past. Want de Ball Head Pro heeft standaard aansluitingen (schroefdraad) die ook op je statief zitten. Je kan de Ball Head Pro dus ook op je statief plaatsen zodat je vanuit elke hoogte/hoek kan filmen. Ook camcorders en spiegelreflexcamera’s (tot 2 kg) kunnen erop geplaatst worden.

Instellingen

Je kan zelf kiezen hoever je de ballhead wilt laten draaien: 15 graden, 30 graden, 45 graden, 90 graden, 180 graden, 360 graden. Ook de duur is instelbaar waarbij de minimum duur 5 minuten is en de maximum duur 60 minuten. In de montage kun je eventueel het beeld nog sneller tonen. Ook de draairichting is instelbaar: linksom of rechtsom.

Toepassingen

Waar kun je de ballhead voor gebruiken? Bijvoorbeeld als makelaar.  Stel je wilt met je smartphone een interieur van een huis helemaal vanuit de rondte laten zien. Of je geeft als trainer/coach een event en filmt voor je promotie-video de prachtige zaal van links naar rechts. Welke ideeën heb jij waar je deze ballhead voor jouw vakgebied voor zou kunnen inzetten? Laat het weten in het reactieveld onder deze video.

 

Dank je wel!

 

Ted

 

 

 

4 antwoorden
 1. Ans Dierx
  Ans Dierx zegt:

  Hoi Ted, zeker interessant! Denk aan onze showroom, interieur en aan evenementen. Ga het zeker bekijken of we dit kunnen inzetten en aanschaffen. Bedankt alweer!
  Groet Ans Dierx

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Graag gedaan Ans. Succes! Ted

 2. Erik
  Erik zegt:

  Is het ook mogelijk om het eindresultaat handmatig in de video te beindvloeden door met de muis te schuiven over de video zoals men nu ook al kan doen bij het opnemen van een 360 graden video?

  • Ted Daamen
   Ted Daamen zegt:

   Hallo Erik, nee dat is niet mogelijk hiermee. Dan heb je ’t inderdaad over echte 360 graden camera’s zoals de Nikon Keymission 360 bijvoorbeeld en plekken die 360 graden video hosten (YouTube, Facebook bijv). Hartelijke groet, Ted.

Reacties zijn gesloten.